Natuurlijk zij beide verenigingen geen onbekenden van elkaar, toch blijven voor de insiders dit aparte wedstrijden, we denken dan met name aan de CSVD periode aan de bras. Nadien is er veel verandert, maar waar niet?

Forum Sport startte toch met enige problemen, Basis waarde Gino Lauwers en Ian Baggerman, beide geblesseerd, maar ook Gijs Hebing viel in de warming up uit. De al een week grieperige  Nychel L’ami moest daardoor toch starten.

De eerste helft kenmerkte zich door een rommelig verloop, beide kregen twee uitstekende mogelijkheden de stand open te breken, maar beiden faalden  door of  foute beslissingen of door uitstekend keeperswerk. Deze eerste helft had voor de circa 200 toeschouwers ook wel schriftelijk afgedaan kunnen worden, want waterkoud was het zeker, ook op de tribune.

Trainer Bas Steffens (foto VD)  van Forum Sport met zijn rechterhand Dennis den Turk hadden in de theetijd de zaken weer even op een rij gezet. Forum Sport kwam dan ook scherper het veld in. Dit resulteerde na een eerste aanval in de tweede helft tot een corner voor de Voorburgers, genomen door Joshua Steenvoorden en super ingekopt door de mee opgekomen Mike de Graaf tot een 0 -1 voorprong.

De ban leek hiermee gebroken, Forum Sport werd oppermachtig terwijl de thuisploeg alle geloof in een resultaat verloor. Met mogelijkheden door de Voorburgse midwaardsen werd Vitesse Delft onder druk gezet waarbij resultaat niet uit kon blijven . Eerst Mark du Chatenier met de 0 – 2  en daarna Chadion Melfor vonden na uitgespeelde mogelijkheden, waarbij het gehele team betrokken was  het doel, hierdoor was een terechte 0 -3- stand volledig verdient.  De moegestreden Nychel L’ami was inmiddels vervangen door Hugo van Diepenbeek die ook zijn visitikaartje afgaf  met uitstekend spel, indienst van het elftal.

Het moet gezegd dat het leek dat aan de derde treffer een buitenspelluchtje hing, scheidsrechter De Waard uit Amsterdam dacht daar anders over en was resoluut in zijn waarneming.

Natuurlijk speelde Forum Sport met deze voorsprong vrij uit, 0 – 4 en zelfs 0 – 5  lagen op de schoen, maar werden de thuisclub bespaard. Trainer Bas Steffens wisselde nog twee maal , eerst Shadion Melfor voor Eduardo Saurwalt en daarna Djai L’ami die hiermee zij debuut maakte in het eerste elftal van Forum Sport voor Mostava Frederik.

Na de overwinning van vorige week een prima voortzetting voor de Voorburgers die weer een plaatsje zijn geklommen in deze zeker niet makkelijke competitie.

Volgende week komt XerxesDZB het thuis nog ongeslagen Forum Sport bezoeken, ook dat beloofd een prachtige wedstrijd te worden tussen twee ploegen die weten wat voetballen is. Dit mag je niet missen.

Door Arie Quartel

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!