Iedereen was gisteren van harte welkom aan het Oosteinde 12 om eens kennis te komen maken met de dieren en de locatie. De sterrenlichtjes werden uitgedeeld aan de kinderen door Monuta. Het naastgelegen restaurant & hotel Central Park trakteerde op warme chocomel en glühwein met een snoeperij van medesponsor Sligro.

Traditiegetrouw werd dit jaar weer Het Huygenskwartier in Voorburg in kaarslicht gezet. Dit keer ging kinderboerderij Vreugd en Rust dus vol mee in het licht. In het gelijknamige park aan de Vliet konden kinderen vanaf 17.00 uur een sterrenlantaarn ophalen voor tijdens de straatwandeling of thuis bij de kerstboom.

“Dat we de kinderboerderij onder de aandacht brachten op deze gezellige avond stond voorop”, meent, Vicky van der Krogt van Monuta. Tijdens de beursvloer aan de Vliet waar Monuta en Middin een match vormden is het lichtjes initiatief ontstaan. “Als lokale onderneming leveren wij vanuit Monuta van der Togt graag een passende bijdrage aan organisaties met een maatschappelijk karakter.”

“Vreugd en Rust, een centrale plek waar ontmoeten, ontspannen en educatie samenkomen in de buitenlucht is uniek.”  zegt Vicky. “De stadsboerderij is bij uitstek geschikt om even in het nu te komen, los van prikkels en hectiek.” Zelf opgegroeid op een boerderij, geeft Vicky aan dat de rust en puurheid van dieren helend is voor volwassenen en leerzaam voor kinderen.

Sinds 2014 waait er een frisse wind door het stadsdierenpark aan de Vliet. Arjen van Paridon en Ruud Hillinga zwaaien met veel enthousiasme samen de scepter sinds de kinderboerderij in beheer is van Middin. Ieder dag spant zorg- en welzijnsorganisatie Middin zich in Zuid-Holland in voor 4.400 cliënten met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking. Ook mensen met niet-aangeboren hersenletsel of een beperking door ouderdom kunnen bij deze organisatie terecht. Bij Vreugd en Rust ervaren de cliënten waardering en meer betrokkenheid in de maatschappij.

Naast de bekende locaties Dorrepaal en Essesteijn heeft Middin het vernieuwde en uitgebreide Vreugd en Rust ook in haar dagbestedingsprogramma opgenomen. Op doordeweekse dagen werken zo’n  zes jongeren en volwassenen op de plezierige plek in de groene oase. Zij onderhouden de hokken, de wei en het terrein. Het verzorgen van de dieren staat voorop en dat zijn er nogal wat. “We hebben er de laatste jaren heel wat dieren bij gekregen, met stuk voor stuk een eigen verhaal”, vertelt Arjen met passie. Schapen, hertjes, geiten, varkens, konijnen, cavia’s, kippen, pauwen, parkieten, eenden en een mooie zwaan maken de stadsboerderij compleet.

“Voor de kleintjes zijn er speelattributen en bij goed weer kunnen we een drankje of een ijsje aanbieden.” De inkomsten die zij genereren worden weer geïnvesteerd in de boerderij laat Arjen weten. “Voor nieuwe sponsors staan we altijd open want we hebben zeker nog wensen om het hier nog aantrekkelijker te maken.”

De kinderboerderij is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur. foto PR Park Vreugd en Rust.

Wil je meer informatie over Middin kijk op  www.middin.nl

Reageer op dit artikel