Het terrein van kinderboerderij Essesteijn vormt het décor van een aantal aansprekende kerstactiviteiten,namelijk kaarsen gieten op zaterdag 16 december en er is een kindermiddag op woensdag 20 december.

Jong en oud kan zaterdag 16 december, in de stadsboerderij kerstkaarsen gieten. Dat is van 11.00 tot 16.00 uur. De imker van de stadskinderboerderij, Hanneke van Rooyen, zorgt voor echte bijenwas en natuurlijk voor de nodige hulp. Meedoen is gratis.

Daarna wordt woensdagmiddag 20 december een bonte kerstmiddag gehouden. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn er allerhande activiteiten voor de jeugd. Uiteraard zijn ouders en of begeleiders welkom.

Op het programma staan onder meer kerstkoekjes versieren, kerstlichtjes maken en een spannend verhaal onder de hooimijt. Onder diezelfde hooimijt wordt het zingen en swingen op muziek van de kerstvrouw. En natuurlijk kan men een selfie maken met de kerstman. Na de warme chocolademelk wordt het feest afgesloten met een lichtjesoptocht over het terrein. Meedoen kost niets.

Deze activiteiten worden georganiseerd door de bewoners van Polder Essesteijn: Stichting Middin, Kinderopvang ZieZoo, Molen de Vlieger, Partycentrum Dekkershoeve en imkerfamilie Van Rooyen. De kinderboerderij is te vinden aan het Essepad in Voorburg.

Stockfoto.