Opnieuw een belangrijke wedstrijd voor Forum Sport, want koploper Spotlust ’46 was te gast op sportpark ’t Loo in Voorburg. Na een wat vervelende en eigenlijk onnodige nederlaag vorige week tegen ARC uit Alphen was er nu weer een titelkandidaat die bestreden moest worden.

Het elftal van Bas Steffens kwam in vrijwel dezelfde samenstelling als vorige week in het veld. Alleen Gino Lauwers was vanwege een schorsing afwezig. Joshua Steenvorden stond weer in de basis.

De wedstrijd begon in een zeer hoog tempo. Met goed combinatievoetbal van zowel Forum Sport als Sportlust golfde het spel op en neer.

Sportlust was iets gevaarlijker voor de goal en kreeg een enorme kans in de 18e minuut. Een keihard schot van Robin Demeijer ging maar net naast.

Maar het was Forum Sport dat wist te scoren. Joshua Steenvoorden werd in de 23ste minuut aangespeeld net over de middenlijn, hij speelde zich vrij, liep tot zo’n 25 meter voor de goal en haalde verwoestend uit. De bal ging als een streep in de linkerkruising. Een werkelijk magnifieke goal, onhoudbaar voor de keeper van Sportlust.

(Opmerking redactie: Joshua had eigenlijk het veld af moeten lopen, schoenen uit moeten doen en tegen trainer Bas Steffens moeten zeggen: ‘Dit was het. Ik stop op m’n hoogtepunt’….)

Sportlust zette nog een tandje bij en dwong Forum Sport naar achteren. Met fraai aanvalsspel kregen ze twee grote kansen. In de 31e minuut een mooie passeeractie van Zakaria Issarti op links, gevolgd door een hard schot, keurig gekeerd door doelman Jurriaan Jouvenaar van Forum Sport. En ook een paar minuten later moest Jurriaan handelend optreden na een schot van Martijn Jansen over de grond in de korte hoek.

De rust werd met een 1-0 voorsprong van Forum Sport gehaald. Na rust de eerste 10-15 minuten een gelijkopgaande wedstrijd. In de 50e minuut een mooie actie van Mostava Frederik met een diagonaal schot van rechts. De bal spatte op de kruising van de verste paal. Net geen 2-0.

Vanaf de 60e minuut nam Sportlust het initiatief. Het leidde tot een paar behoorlijke kansen die meestal net naast of over het doel van Jurriaan Jouvenaar werden geschoten. Sportlust ging achterin één op één spelen en bracht een extra aanvaller in.

Bas Steffens reageerde in de 73e min. door bij Forum Sport een spits in te ruilen voor een verdedigende speler. Chadion Melfor werd gewisseld voor Gijs Hebing die als 4e middenvelder ging spelen.

Vlak daarna Brian de Jong erin voor de moegestreden Mostava Frederik.

In de tussentijd was het vooral verdedigen voor Forum Sport. Een ook al werkten de de 2 spitsen Brian de Jong en Marc du Chatinier zich het snot voor de ogen…..Sportlust bleef komen.

Na wat spannende momenten voor het Forum Sport doel was het in de 3e minuut van de extra speeltijd dat de strak leidende scheidsrechter Kraak voor het einde floot.

Opluchting en blijdschap bij Forum Sport.

Een zwaarbevochten overwinning, dat wel. Maar opnieuw een bewijs dat Forum Sport bij de betere ploegen in deze klasse behoort.

Resultaat: 6 wedstrijden, 12 punten en een gedeelde 4e plaats. Koploper is nu Aalsmeer dat uit 6 wedstrijden 16 punten heeft.

Door Jean Nederlof

foto VD. Alexander Wagener. Joshua Steenvoorden scoorde eerder van grote afstand dit seizoen tegen Westlandia.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!