Op 48-jarige leeftijd is onverwacht radio- en televisiepresentator Joost Karhof uit Voorburg overleden. Hij werd vandaag thuis onwel, waarna hij op weg naar het ziekenhuis in een ambulance overleed. Dit meldt de NOS vanavond.

Met een grote glimlach poseerde Joost Karhof gisteren nog op het Twitter-account van Nieuws en Co. Mét foute kersttrui aan (zie foto van het twitteraccount van Nieuws & Co) presenteerde hij de uitzending van het radioprogramma op Eerste Kerstdag.

Vanmiddag overleed hij totaal onverwacht. “Wij zijn stil”, twittert de redactie vanavond.

Karhof, die in dienst was van de NTR, was presentator van Nieuwsuur en van Nieuws en Co, waar hij geregeld vaste presentator Lara Rense verving. Ook presenteerde hij vier keer de Grote Geschiedenis Quiz en was hij van 2008 tot 2014 de vaste presentator van Kunststof TV.

De hoofdredacties van Nieuwsuur en NOS Nieuws spreken van een verbijsterend en niet te bevatten bericht. “Joost was een zeer betrokken en geliefde collega, altijd dienstbaar, altijd sociaal, een kundig presentator en bovenal een fijn mens. We gaan hem ontzettend missen”, aldus de hoofdredacties.

Hij begon zijn journalistieke loopbaan toen hij nog rechten studeerde aan de Universiteit Leiden. Vanaf 2006 werkte hij voor NOVA/Den Haag Vandaag van de NOS. Hij presenteerde ook een tijd op maandag De Wereld Draait Door.

Joost Karhof begon zijn journalistieke loopbaan ooit bij de toenmalige Voorburgse Courant. 

Bron NOS.NL

Reageer op dit artikel