In de raadsvergadering van 17 november kondigende de PvdA het al aan, een rondje door de gemeente, om te zien hoe de JOP’s (Jongeren Ontmoetings Plekken) in onze gemeente eraan toe zijn. Samen met collega-fractie Gemeentebelangen ging de PvdA-fractie gisteren op pad om de verschillende JOP’s te inspecteren.

Veel jongeren waren er op dat moment niet, wel werd gesproken met iemand van gemeentewerken en met voorbijgangers. Niemand gaf aan overlast te ondervinden van de jongeren. Wel liet de staat van onderhoud hier en daar te wensen over. Zeker in de wintermaanden zien de JOP’s er niet erg uitnodigend uit.

,,De raadsleden dagen inwoners uit om hun ervaringen met JOP’s met hen te delen,” aldus de fracties van Gemeentebelangen en PvdA. ,,Vooral de input van jongeren wordt op prijs gesteld: zijn er voldoende plekken in onze gemeente om elkaar te ontmoeten en voldoen de JOP’s aan hun wensen? Wij vernemen het graag.  Uw reactie kan gemaild worden naar: [email protected] .

Met hun bevindingen en met de inbreng van inwoners zullen deze fracties verslag uitbrengen aan de overige raadsleden. Zo nodig vergezeld van voorstellen tot verbetering. Marjan van Giezen (PvdA) en Sanja Duijvestijn (GBLV): “Over één ding was iedereen het eens. Jeugd is belangrijk voor onze gemeente, en jongeren horen een eigen plek te hebben in onze gemeente.”

foto VD: Marjan van Giezen (PvdA)

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!