Huygenshaven, de nieuwe naam voor de Voorburgse haven, is vandaag officieel onthuld door de winnaars van de wedstrijd en wethouder Bremer. Sabina Fransen, inzender van de winnende naam geeft aan dat voor haar Huygenshaven de meest logische naam is: “Dat komt door de ligging: de haven in het Huygenskwartier”.

Jeroen Heijs, de winnende stemmer: ”Ik heb op Huygenshaven gestemd, omdat Huygens natuurlijk de bekendste Voorburger aller tijden is, en omdat de haven vanuit de Vliet de toegangspoort tot het Huygenskwartier is.

Wethouder Bremer overhandigde Sabina en Jeroen hun prijs, een cadeaubon t.w.v. € 50,- te besteden in het Huygenskwartier.

De Gemeente Leidschendam-Voorburg was op zoek naar een passende naam voor de gehele haven, zowel het oude deel (Oude Haven) als het nieuw aangelegde deel. De aanleiding hiervoor was de nieuwe havenverordening, waardoor boten langer, namelijk drie dagen in de Huygenshaven mogen blijven.

Daarop organiseerde de Stuurgroep Huygenskwartier Voorburg een publiekswedstrijd om een nieuwe naam voor de haven te kiezen. Een naam die recreanten verleidt om aan te meren en het Huygenskwartier te ontdekken. Ruim 100 voorstellen werden ingestuurd, na een selectie kon er op 4 namen gestemd worden. Huygenshaven kreeg de meeste stemmen en is nu officieel gereed voor de intocht van Sinterklaas aanstaande zaterdag.

Foto PR gemeeente: Michel Groen

 

Reageer op dit artikel