Leidschendammer Jan van Vliet nam afscheid van het werkzame leven en startte een avontuurlijke fietstocht.  Een raadselachtig verlangen naar een nieuw levensgevoel prikkelde Jan om de fietstocht rond Noordzee aan te gaan. Bijna drieënhalve maand is hij onderweg op de fiets langs de kusten van acht landen. Het is een recept voor reisliefhebbers, met sfeerrijke beschrijvingen en in het oog springende afbeeldingen. Het boek van Jan van Vliet is onlangs verschenen bij Uitgeverij Boekscout.
Op 1 oktober 2013 neemt Jan van Vliet afscheid van het werkzame leven. Hij heeft zich voorgenomen langs de kusten van acht landen rond de Noordzee te fietsen. Op 27 april 2014 gaat hij op pad. Bijna drieënhalve maand is hij onderweg met alle zintuigen in de hoogste staat van paraatheid. Verrassende ontmoetingen en onverwachte tegenslagen wisselen elkaar af. Het fietsen is vaak intens genieten, maar soms ook intens afzien.

Auteur Jan van Vliet (69) woont met zijn vrouw op een deel van de voormalige boerderij van zijn ouders in Leidschendam. Als jongetje groeide hij op met overall en laarzen aan en speelde op het erf, in de hooitas en in de polder. Sindsdien heeft hij zich altijd een buitenmens gevoeld. Fietsen is voor hem de ultieme manier om in zijn omgeving op te gaan. Zijn belevenissen deelt hij graag met anderen.

Boekgegevens
Titel: Rondje Noordzee
Auteur: Jan van Vliet

 

Verschijningsdatum: 15-12-2017 Aantal pagina’s: 228
ISBN: 9789402241662 Geïllustreerd: nee
Verkoopprijs: € 21,99 Uitvoering Paperback

* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!