Onlangs zag een bewoner van de Herberg dat er twee mannen in de tuin van de buren stonden. Hij vertrouwde het niet en sprak ze aan. De mannen schrokken erg en gingen er snel vandoor. Een andere buurman zag dit ook en maakte zelfs een foto van de mannen.

,,Wij zijn erg blij met dit soort scherpe buren want zonder uw ogen en oren kunnen wij veel minder boeven vangen”, aldus een politiewoordvoerder. ,, Wist u dat ongeveer 90% van alle heterdaad aanhoudingen van woninginbrekers beginnen bij een oplettende buurman/vrouw? Natuurlijk hebben wij het erg druk en komen wij niet altijd zo snel ter plaatse als dat u en wij dat zouden willen maar bij meldingen met betrekking tot woninginbraken, heterdaad vernielingen etc proberen we altijd zo snel als dat we kunnen te komen. Bij dit soort meldingen komen ook de collega’s van omliggende bureaus ons assisteren’.

De recherche doet onderzoek naar de identiteit van de verdachten.

Wanneer u getuige bent van dit soort zaken bel gelijk 112 en probeer als u durft de daders te storen door bijvoorbeeld vuilnis in de kliko te doen, de fietsen op het slot te zetten etc. Het gaat hierbij dat de daders zich betrapt voelen en gelijk vluchten. Een woninginbreker is er namelijk op uit om snel ongemerkt in te breken en bij betrapping zo snel als mogelijk te vluchten