De tweede Rotary Santarun Voorburg op zondag wordt een groot spektakel. Honderden kinderen en volwassenen rennen dan als kerstmannen door het Huygenskwartier, vieren een klein feestje aan de finish en maken zo met elkaar er een prachtig festijn van voor het goede doel.

,,Een geweldige middag hebben met vrienden, familie en kennissen, én het goede doel steunen? Dat is waar Voorburg Rotary Santarun voor staat”,meldt de organisatie. ,,Dit betekent drie kilometer (hard)lopen voor het goede doel, verkleed als kerstman. De opbrengsten zijn voor de Nierstichting en Stichting Leergeld. Een deel van het geld gaat naar Stichting Leergeld ten gunste van deelname aan sportvereniging door kinderen in Voorburg en naar de Nierstichting voor de ontwikkeling van een draagbare kunstnier”.

,,De Santarun is een prachtig evenement dat iedereen in een kerstsfeer brengt. Honderden kinderen en ouders –allemaal met een rood kerstpak aan – lopen voor de lol en voor de leuke sfeer een rondje van 3 km rond de Herenstraat in Voorburg. En daarmee steunen ze ook nog eens een goed doel”.

De start is om 14.00 uur bij de Oude Kerk. Inschrijven kan nog altijd via de volgende  via voorburg.rotarysantarun.nl/inschrijven/.

Na afloop is er gezellig samenzijn bij brasserie Aangenaam in de Herenstraat bij de Oude Kerk.

Voorburgs Dagblad is mediapartner van de Santarun

Foto Ap de Heus. Archief. De vrijwilligers  Marie- Leontine  de Graaf en Benedikte Zijlstra waren vorig jaar hard bezig met de inschrijving  en met het verkopen van de kerstpakken voor 10 euro, die dit jaar ook via de Rode Kruis winkel in de Herenstraat worden verkocht.

 

Reageer op dit artikel