Ik kreeg van Theo Post , de oud eigenaar van het Kaaswinkeltje van vroeger op de Damlaan, een krant uit 1999, bijna 18 jaar geleden. Historisch centrum moet aantrekkelijker worden, zoals gezellig boodschappen doen in een compact wijkwinkelcentrum op het Damplein was de aansprekende tekst…..

afbeelding-vb-3

Na de herinrichting zouden er 75 extra parkeerplaatsen , buiten de parkeerplaatsen op het Damplein gerealiseerd worden, van een parkeergarage en van hoogbouw was helemaal nog geen sprake toen wij onze handtekening zetten onder het contract voor onze nieuwe winkel.

Hoe anders is het allemaal gelopen in die 20 jaar , nu mag je volgens de advocaat van de gemeente, zoals in het document van de Raad van Staten staat te lezen ,niet meer voor de deur je auto lossen, daar heb je laad en los plaatsen voor 60 meter verderop ,terwijl toen wij ons hier vestigden een doorgaande weg was met parkeerplaatsen op de plek waar nu een speeltuin is geplaatst.

Nu krijg je 5 of 6 grote ondergrondse containers voor je deur waar een compleet kabelnet, eneco, dunea,gas, afvoer water, ziggo, ptt en nog een paar bedrijven voor verlegd moeten gaan worden.  Dit gaat veel geld kosten en zorgt voor overlast om het parkeerterrein aan het Molenpad, waar nu de containers staan, op te kunnen leveren aan de aannemer. Dit moet gebeuren om hier woningbouw te kunnen realiseren waardoor er weer zo’n 75 parkeerplaatsen verloren zullen gaan, terwijl de parkeergarage de hele dag al bezet is door auto’s die daar eigenlijk helemaal niet horen.

Het Damplein kent helaas nog diverse lege panden. Gemeente erkent u dit probleem toch gewoon , wij komen straks vele parkeerplaatsen te kort in het centrum , doe er aub iets aan voordat dit ook weer te laat is en niet meer kan. De woningen die op het parkeerterrein aan het Molenpad worden gebouwd, gaan komende zomer al in de verkoop en dan zijn wij deze parkeerplaatsen ook weer kwijt,  buiten al die extra auto’s die er gaan komen door al die bebouwingen in het centrum.

Of ik boos en teleurgesteld ben in de gang van zaken? ,Jazeker , heel boos en heel teleurgesteld . Beetje het gevoel wat de inwoners van Leidschendam hebben van die idioot grote windturbine die nu het beeld van de skyline van Leidschendam verziekt.

De gemeente Leidschendam wilde hem niet maar Den Haag duwde hem gewoon door, overigens wel op geannexeerd grondgebied wat vroeger Leidschendam was. en het gevoel wat de inwoners hebben bij alle verkeersproblemen rond de N 14 die er gaan ontstaan en al zijn .

Wij krijgen straks vijf ondergrondse containers voor de deur die wij ook niet willen maar die het aanblik van het centrum danig naar beneden zullen halen,buiten nog de handelingen met vrachtauto’s op het fietspad van Avalex die er zullen komen om deze containers regelmatig te ledigen.

Het Damcentrum krijgt de twijfelachtige eer om er vijf op een rij te krijgen wat nergens anders in Leidschendam/Voorburg is gebeurd, Wie verzint dit? Komen er twee, okay daar kun je nog mee leven maar vijf stuks op een rij is gewoon absurd. Ben bang dat de belangen van andere partijen toch weer de voorkeur krijgen boven het aangezicht van het Damcentrum , een gebied waar men in het jaar 2000 nog van vond dat het aantrekkelijker moest worden. Helaas gaan we weer hard achteruit , zie de problemen met de parkeergarage en nu weer de problemen bij de Hoogvliet.

Als ik de foto zie van onze oude zaak aan de Damlaan denk ik nog wel eens met weemoed terug aan het jaar 2000.

En ja ik ben inderdaad heel teleurgesteld in de gang van zaken, de containers zullen er ondanks alle bezwaren toch wel komen want ze moeten toch ergens geplaatst worden , maar gemeente AUB “BEZINT VOOR U BEGINT”
En Theo Post nog hartelijk dank voor het krantje, leuk die foto van onze oude winkel op de Damlaan , waren we daar blijven zitten hadden wij heel veel problemen nooit gehad, Maar ja, we werden gevraagd door de gemeente om te verhuizen naar het Damplein , wij hadden er toen alle vertrouwen in , het is een lange weg geweest met vele hobbels tot nu toe. We zijn er nog lang niet maar wij blijven erin geloven dat het toch nog allemaal goed gaat komen”.