De schaatsbaan Ice Paradise gaat op vrijdag 3 november het veertiende seizoen in. Om 20.00 uur wordt rondom de ijsbaan daarom het traditionele vuurwerk ontstoken.

(foto Ap de Heus). De ijsbaan wordt weer groots opgezet.

De 20-jarige Don Bogaart, die dit jaar de hotelschool afrondde, heeft de afgelopen jaar vier jaar Ice Paradise in Leidenhage geleid. Hij was zodoende verantwoordelijk voor de begeleiding van alle events, het personeel en de logistieke opbouw. Dit seizoen kijkt hij vooral mee vanaf de zijkant hoe alles reilt en zeilt. Dat komt mede doordat Don Bogaart ook tijd en energie gaat besteden aan het nieuwe restaurant Pavarotti in Delft waarover hij de eindverantwoording krijgt. Martijn Pekdemir is voor Ice Paradise aangetrokken als de nieuwe manager.

,,Ice Paradise gaat op 3 november voor de veertiende keer van start’’, vertelt Voorburger Don Bogaart. ,,Dat is heel bijzonder, want we zijn sterk afhankelijk van sponsoren.  Zo’n enorme ijsbaan is namelijk niet winstgevend. De hele opbouw kost veel geld. We zien de ijsbaan dan ook als een extra trekpleister voor winkelcentrum Leidsenhage en onze restaurants Gina en Volle Maan. We zijn daarom blij met een betrokken sponsor als Unibal Rodamco waardoor we de ijsbaan kunnen realiseren’’.

Martijn Pekdemir (links) en Don Bogaart (rechts) zijn druk bezig met de opbouw van de ijsbaan.

Feesten

De ijsbaan heeft een oppervlakte van 1200 vierkante meter. Daarnaast komt er weer een chalet waar (bedrijfs)feesten worden gehouden. Alle events variëren van aprés ski feesten, bijeenkomsten van bedrijven tot schoolfeesten. ,,Vrijwel alle scholen uit Leidschendam-Voorburg bezoeken de ijsbaan om een feest te houden’’, vertelt Don Bogaart. ,,Mede hierdoor komen alle doelgroepen langs om te schaatsen en of een drankje te nuttigen. Ice Paradise is er dan ook voor jong en oud. Voor volwassenen is er gelegenheid om koffie, thee en glühwein af te halen. Op zaterdag en zondag is voor iedereen het chalet geopend’’.

De schaatsen zijn inmiddels binnen….

Veelzijdig

Don Bogaart geniet nog altijd met volle teugen van zijn werk rond Ice Paradise. ,,Iedere dag kom je naar de ijsbaan en je ervaart dat geen dag hetzelfde is’’, zegt hij. ,,Het is echt allemaal heel divers.  Als de machine bijvoorbeeld uit zou slaan, dan hebben we ineens het grootste zwembad van Leidschendam- Voorburg. Je moet echt van alle markten thuis zijn om zo’n ijsbaan te managen. Ik heb er veel geleerd en het heeft me verder ontwikkeld’’.

Op vrijdag, zaterdag en zondag is de ijsbaan vanaf vrijdag 3 november in Leidsenhage vanaf 9.00 uur tot 24.00 uur geopend. De overige dagen van de week is de ijsbaan geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur.

Vanaf het terras is er goed zicht op de ijsbaan.

Openingsfoto VD. Martijn Pekdemir en Don Bogaart hebben zin in het nieuwe seizoen.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!