Huygens Hofwijck en Museum Swaensteyn worden in het gezaghebbend Museumtijdschrift genoemd als een van de vijf musea in kerstsfeer die warm worden aanbevolen. De kerstvakantie is pas compleet met een museumbezoek. Het Museumtijdschrift maakt dan ook een keuze uit het rijke aanbod met vijf tentoonstellingen die u niet mag missen, vijf musea in kerstsfeer en vijf tips voor de kinderen.

In Huygens Hofwijck staat naast de kerstsfeer de toverlantaarn centraal, een van de uitvindingen van de wereldberoemde wetenschapper Christiaan Huygens. In museum Swaensteyn worden oude en antieke kerstboomversieringen getoond. Beide musea en de tuin van Huygens’ Hofwijck zijn feestelijk verlicht en versierd.

,,Natuurlijk bent u op 24 december, lichtjesavond op beide locaties van harte welkom”, aldus het bestuur van Hofwijck. ,,Ook op de tweede kerstdag bent u van harte welkom. Op beide locatie wordt u dan een warm welkom geheten met glühwein en chocolademelk. De kerstsfeer wordt vastgehouden tot 15 januari 2017. Op deze laatste dag kunt u uw oude kerstboomversiering laten beoordelen.

Meer informatie op www.hofwijck.nl  en  www.swaensteyn.nl

foto VD. Museum Hofwijck heeft nog altijd veel te bieden.