In verkiezingstijd wordt vaak aangegeven wat er allemaal beter moet. Als betrokken inwoonster van Leidschendam-Voorburg vind ik daarentegen dat we in een geweldige gemeente wonen met alles er op en er aan.

Maar als lijsttrekker van de VVD vind ik het belangrijk dat we ons huidige niveau van wonen, werken, sporten, uitgaan en zorg in Leidschendam-Voorburg juist vasthouden. Als dat de komende jaren lukt, dan zou dit prachtig zijn. Zodra zaken wegzakken, zoals bijvoorbeeld de vele vuilnis in de straten, dan moeten we in grijpen. De discussie rondom Avalex speelt nu al maanden, maar ik houd het simpel. Gewoon terug naar het oude systeem, naar het niveau dat we gewend waren met het ophalen van de vuilnisbakken.

Dat geldt ook voor de bereikbaarheid. Er was een aantal jaren geleden een tijd dat je zelden op de Damlaan in de file stond, dat de Sijtwende-tunnel goed doorreed en parkeren in bepaalde wijken helemaal niet zo’n probleem was. Wat is er dan gebeurd ‘onderweg’ de afgelopen jaren zou je zeggen, omdat juist dit soort zaken zijn veranderd.

Ook de hele problematiek van de sociale woningbouw voor statushouders. Laten we bouwen waar behoefte aan is en volgens mij is dit voor de senior. Hard gewerkt hun hele leven lang en nu op zoek naar een fijne woning om oud te worden. Ik zeg daarom: laten we deze groep ouderen een woning gunnen. Tegelijkertijd maakt dit bij verhuizing weer ruimte voor een jong gezin.

Laten we daarom met z’n allen in het stadsbestuur (dan doel ik op de nieuwe gemeenteraad en coalitie) voor knokken dat het weer wordt als in de goede jaren. We houden met z’n allen van Leidschendam-Voorburg. Laten we dat gevoel vasthouden en zorgen dat het weer ‘ouderwets’ heerlijk wonen wordt en blijft.

Ik ben ervan overtuigd dat het kan. Sterker nog, kan niet, bestaat niet, als je de wil maar hebt.

Astrid van Eekelen is raadslid, fractievoorzitter en lijsttrekker van de VVD.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!