HEMA-stagiaire Maikey Parami uit Leidschendam maakte gisteravond drie minuten voor tijd de winnende treffer voor VVSB tegen Den Bosch (2-3). De aanvaller van de nummer negen van de Topklasse zondag, het derde niveau in Nederland, profiteerde van een grote blunder van FC Den Bosch-doelman Kees Heemskerk, die de bal uit z’n handen liet glippen. ,,Het was een compleet gekkenhuis,’’ reageerde de 21-jarige Leidschendammer ,,Het feest was enorm. Ik leef sindsdien in een roes, die ook vandaag verder gaat. Ik krijg veel reacties. Zoiets heb ik nog nooit eerder meegemaakt. We hebben met VVSB geschiedenis geschreven. Het is mooi om daar onderdeel van te mogen zijn. ’’

VVSB plaatste zich  als tweede amateurclub ooit  voor de halve finales van het KNVB-bekertoernooi. 41 jaar geleden viel deze eer te beurt aan IJsselmeervogels dat toen sneuvelde tegen FC Twente. ,,Ik mag vanavond na afloop van PSV- FC Utrecht bij de loting aanwezig zijn en die wellicht ook verrichten’’ aldus Maikey Parami. ,,Dit wordt een gave ervaring. Ik hoop op een halve finale in De Kuip tegen Feyenoord.

foto VD: ,,Ik koppel vanavond VVSB in de halve finale misschien aan Feyenoord,” aldus HEMA-stagiaire Maikey Parami aan de telefoon bij de klantenservice van de HEMA in Leidschenhage.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!