Wat gebeurt er allemaal in een ambulance die door Leidschendam- Voorburg rijdt?  Deze video is gefilmd vanaf de helm van de commandant. De commandant zit vlak voor de ambulance en geeft aan de spitsers door welke snelheid, de afstand tot de kruising en de positie etc. Daarnaast geeft hij middels handgebaren ook aan of de ambulancechauffeur snelheid moet verminderen of vermeerderen, oneffenheden in de weg en verandering van richting. Ook gebruiken ambulances routes door Leidschendam- Voorburg om Bronovo in het Bezuidenhout te gebruiken.

Uiteraard kan de ambulancechauffeur ook gewoon meeluisteren op het gezamenlijk werkkanaal en kan hij eventueel ook roepen als er iets aan de hand is. Bijvoorbeeld als de ambulance onderweg moet stoppen voor een medische handeling.

Dit keer heeft het ambulancepersoneel ook gefilmd vanuit de ambulance. Deze beelden zijn verwerkt in de video. Hierdoor is ook mee te luisteren met het onderlinge portofoonverkeer. Zo is te horen dat er via de meldkamer ambulance geregeld wordt dat bijvoorbeeld de brug naar beneden blijft.

Begeleiding: http://bit.ly/1YSwiZo

Instructiefilm: http://bit.ly/1RR1zwE

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!