Sjaak Polak is alweer aan zijn tweede seizoen bezig als trainer bij het tweede team van Quick Boys. Als opleider heeft hij al een tiental spelers afgeleverd bij het eerste team. Hij hoopt echter snel het TC- I diploma te verkrijgen waardoor het interessant is om als hoofdtrainer aan de slag te gaan en zijn plannen te kunnen ontvouwen. De 39-jarige Leidschendammer hoopt die kans te krijgen.

Door Nico Mos

“Ik geef overdag (voetbal)clinics, al staan die nu op een laag pitje, omdat ik ook jeugd, variërend in de leeftijd van 12-18 jaar, training geef op de Kastelenring. Daarnaast train ik het tweede selectieteam van Quick Boys”, aldus Polak.  ,,Ik ben nu (ook) bezig met het behalen van TC-I en moet daarvoor naar Zeist. Tevens loop ik stage bij Jan Zoutman, hoofdtrainer van Quick Boys. Ik wil gewoon een keer de kans krijgen om mij als hoofdtrainer bij een club te kunnen laten gelden. Ik heb bij Quick Boys  veel opgestoken van Gert Jan Aandewiel (technisch manager, red.) en Jan Zoutman. Ik zit nu op de trainerscursus met Hans Kraay Jr, Danny Buys en Giovanni Francken. Dit zijn allemaal trainers die het al wel op (top) niveau mogen laten zien……..

Martin Jol

‘Zowel bij trainers Frans Danen, John Blok, als Robin Knoester is trainer Martin de rode draad. Hoe belangrijk is / was Martin Jol voor jou? “Martin Jol is voor mij 100% belangrijk geweest”, ging Sjaak verder. “Martin Jol heb ik leren kennen als een strateeg, heel direct, rustig, maar ook met een vleugje humor. Ik ben hem ongelooflijk dankbaar dat hij in mij heeft geïnvesteerd. Toen ik nog voetbalde bij ADO zei hij: ‘ik ga aan het einde van het seizoen weg bij ADO en ga Scheveningen trainen. Ik neem niemand mee, maar je moet zelf beslissen’. Als Martin weg zou gaan bij ADO zag ik mijzelf niet achterblijven. Dus hebben we dat seizoen mooi afgesloten met het winnen van de HC Cup en ben ik ‘blind’ naar Scheveningen gegaan. Daar ben ik prima opgevangen door spelers als Ron en Marcel de Jager, John Blok en Ron Cramer. Wij wisten van tevoren al dat we de wedstrijd nooit zouden verliezen. Tactisch is Martin Jol namelijk uitermate sterk. Hij keek naar de waarde van de spelers.”

Quick Boys

“Toen ik bij Sparta speelde, mocht ik al meelopen bij de B1 en A1 om te kijken hoe het er bij de jeugd in de bovenbouw aan toe ging. Uiteindelijk belande ik bij Oranjeplein / Postduiven. Toen kreeg ik Hoekpolder als hoofdtrainer onder mijn hoede. Het budget was nul, maar ik heb toch een leuke spelersgroep kunnen samenstellen en prijzen gepakt. Quick Boys benaderde mij toen ik nog Hoekpolder trainde. Ik heb inmiddels tien (!) spelers afgeleverd voor het eerste team. Het is zeker geen straf om bij Quick Boys te blijven, maar ook ik heb de gezonde ambitie om als hoofdtrainer bij een mooie club voor de groep te staan.”

Binnenkort praat de Leidschendammer met Quick Boys verder over zijn sportieve toekomst,

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!