Deze column gaat over het fenomeen van de Milon Cirkel om af te vallen. Op het moment dat ik gisteren voor de spiegel stond zei mijn vriendin: ,,Nu is het genoeg. Ik houd niet van mannen met een dikke buik. Je holt van de van de ene gelegenheid naar de andere waar allerlei hapjes en drankjes worden geschonken. Nu ga je er echt iets aan doen.”

Aangezien ik al enige tijd nauw samen werk met Hyke van der Heijden, de directeur van sportcentrum Westvliet aan de Westvlietweg, was de afspraak in de moderne fitnessruimte snel gemaakt. Instructeur Ramon gaf mij vanochtend een proefles Milon waarbij je een ronde maakte langs allerlei apparatuur met als doel een cycles op te bouwen om af te vallen. Ik was samen met Hannah die ook een proefles volgde. Eerst moesten we allerlei formulieren invullen met betrekking tot onze gezondheid, daarna werden we gemeten met een of ander modern apparaat. Ik schrok me rot, want ik bleek 87 kilo te wegen. Dit betekende dat ik tien kilo ben aangekomen. Ten aanzien van m’n stofwisseling was ik een man van 60 jaar. Altijd gezellig om dat zo even op zondagmorgen te vernemen. (Ik ben 52).

De 29-jarige Hannah onderging hetzelfde lot. De verpleegkundige uit het Renier De Graaf ziekenhuis in Delft had, ten aanzien van haar stofwisseling, een leeftijd van 44 jaar. Ramon stelde ons meteen gerust. Dankzij de Milon ging het allemaal goedkomen. We werkten onder zijn leiding een rondje langs acht verschillende apparaten af, waarbij al onze spieren onder handen werden genomen.  Een zo’n ronde duurde ongeveer 35 minuten en alles werd via een persoonlijke pas bijgehouden. Heel professioneel. Volgens Ramon heeft de Milon gemiddeld 15 keer meer resultaat dan normaal fitness.  De warming-up bracht ik fietsend door waarbij ik voorzichtig om me heen keek. Er zat iemand naast me die zo hard fietste dat hij zich op een etappe van de Tour de France waande. Of de man moet zoveel stress hebben gehad dat hij dacht: ‘ik ga me even afreageren’.

Na de warming-up begon ik aan de cirkel. Het ging eigenlijk best soepel, dat gold ook voor Hannah, al maakte zij een veel energiekere indruk dan ik deed. Als cooling down deed ik het ‘roeien’. Dit valt weliswaar niet onder de Milon, maar het was wel prettig om me even op het water van de Amsterdamse Bosbaan te wanen. Kortom, een nuttige, leerzame en interessante ochtend. Ook Hannah had het naar haar zin. We namen dan ook een abonnement op de Milon. Uiteraard gaan we over drie weken graag weer op de foto…..

Alles over de Milon Cirkel bij Westvliet is te vinden bij deze link.

foto: Samen met Hannah voorafgaande aan de Milon Cirkel. Let vooral op mijn buik, die moet dus gaan verdwijnen.

Bart Bakker

Reageer op dit artikel