Vorig jaar werd de Voorburgse Lisa Giezeman met haar hockeyteam van University of Delaware totaal onverwacht kampioen van de Verenigde Staten en mocht zij op bezoek bij Obama.

Bevangen door het virus, vertrok haar jongere zus Sophie, dit jaar naar Washington met een beurs van de University of Maryland om criminologie te gaan studeren en tevens de universiteit te vertegenwoordigen in de landelijke hockeycompetitie.

Vorige week startte de knock-out fase van 16 hoogst genoteerde  teams met de o.a. de conferencekampioenen. Delaware verloor, maar Maryland wist twee wedstrijden te winnen en plaatste zich voor de halve finales, de “Final Four” dit weekend.

Afgelopen nacht wist het ongeplaatste Maryland ook Michigan (nr2 van de plaatsingslijst) te verslaan en zondag wacht de nummer 1,  UConn (Univesity of Connecticut) in de finale.

Het toeval wil dat er nog een andere speelster uit de onze gemeente op dit hoogste niveau acteert en dat is voormalig teamgenoot bij Cartouche en HDM van Sophie, Margot van Hecking Colenbrander, die bij UConn speelt.

De titel blijft dus in ieder geval in de gemeente Leidschendam-Voorburg…

Zie voor meer informatie op http://www.ncaa.com/sports/fieldhockey/d1

Foto PR. Sophie Giezeman stijlvol in actie.

Reageer op dit artikel