Voor een volle tribune wist EHC het degradatieduel tegen het Amsterdamse US zaterdagavond nipt te winnen. Het werd uiteindelijk 31-27 voor de ploeg van Giovanni Voskuil. Deze overwinning was noodzakelijk om in de race te blijven voor handhaving in de eerste divisie.

Beide teams wisten wat er te doen stond afgelopen weekend: winnen. De verliezer kan zich opmaken om volgend seizoen in de tweede divisie wedstrijden te spelen.

US kwam sterk uit de startblokken, was zeer gretig en EHC kon ternauwernood volgen.  Tot zeker in de 20ste minuut was het duidelijk dat US voor de volle winst ging, daar zij scherper waren in de duels. Na de time-out, stand 10-10, zag men een ander EHC, dat sneller en secuurder ging spelen en uitliep naar 18-14 bij rust.

Onnodig spannend

De tweede helft startte EHC voortvarend, echter tot scoren kwam het niet. Zeker 4 opgelegde kansen werden niet benut, waardoor onnodig de spanning bleef. Door het sterke optreden van keeper Niek Overwijn kwam  US gelukkig niet dichterbij. EHC werd slordig in het spel en liep daarom niet uit, wat jammer is omdat het doelsaldo nog wel eens belangrijk zou kunnen worden. Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Havas gepland. De wedstrijd begint om 20.45u te Almere.

Doelpunten

De doelpunten werden zaterdagavond gemaakt door: Pim Hessing (9), Xaveer Obbens (5), Wessel de Rijk (4), Tim Lammers (4), Remco Hooijmans (3), Djimmy Nolet (2), Jury van Vliet (2), Jermaine Taco (1) en Barry van den Bos (1).

Ook dames pakken winst

De dames van EHC speelden zondag 25 februari tegen Hercules, danwel Torius. Na een lekkere lunch bij onze topkeepster Sam, gingen we vol goede moed de wedstrijd in.  Vanaf het beginsignaal werd duidelijk dat Hercules zich niet zomaar gewonnen gaf. Vooral op de afstandschoten wist EHC geen antwoord. Toch werd er verdedigend hard gewerkt en konden we in de aanval wel een antwoord geven. Hoewel de eerste helft moeizaam ging, was de ruststand 13-13. Na een peptalk van coach Annemieke (die John een weekend verving), begonnen we de tweede helft fel. Mooie combinaties in de aanval en sterk verdedigend werk toonden dat we de punten mee naar huis wilden nemen. De dames van EHC maakten het in de laatste minuten nog redelijk spannend, maar door hard te knokken, konden we de punten mee naar huis nemen. Het werd 21-25.We hebben nog twee wedstrijden op de planning, waarin we alles op alles moeten zetten om de punten mee te nemen, zodat we in de race blijven voor het kampioenschap. Alle support is welkom op 10 maart om 19.00u in Sporthal De Fluit tegen WHC!

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!