Op zaterdag 20 januari om 15.00 uur wordt bij ’t hART in Voorburg een bijzonder concert gegeven met als titel ‘hARTewens’.  ‘t hART is een kleinschalig sfeervol theater aan huis, voorzien van zwevend podium en professionele akoestiek.  Komt het beleven in een zeer kleurrijk allround programma met klassieke composities, filmmuziek, eigen bewerkingen van popliederen en evergreens, waar je heerlijk kunt meezingen. Wat je hart maar kan wensen! Na afloop wordt u gratis een kopje thee/koffie aangeboden met biologisch gebak uit eigen keuken.

Het concert wordt gespeeld in duo op piano en orgel door de zussen Adelia en Nadia Askarova. Beiden  hoogopgeleide musici en prijswinnaressen van diverse prestigieuze internationale concoursen. Zij voelen zich in vrijwel alle muziekgenres thuis.

Nadia (piano) woont sinds 2003 in Voorburg. Na haar opleiding bij de Gnessin’s Muziekacademie te Moskou ontving ze Constantijn Huygens beurs van UNESCO. Zij voltooide haar Master studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag onder begeleiding van beroemde musici Naum Grubert en Bart van Oort.

Het internationaal debuut van Adelia (orgel) vond in 2004 plaats in de Waalse Kerk te Den Haag. Op 19-jarige leeftijd mocht zij een solo-CD opnemen op het legendarisch Garrels-orgel in de Grote Kerk te Maassluis. Adelia voltooide haar studie aan het Staatsconservatorium in Moskou met een scriptie over organist Feike Asma. In 2015 werd haar boek over Feike Asma en het Nederlands orgelbouw in Moskou gepubliceerd.

Wilt u ‘hARTewens’ concert bijwonen? Neem dan contact op via [email protected] of 06-24615764.  Het adres is: Hendrik van Boeijenlaan 76 te Voorburg. Verdere info is te vinden op facebook.com/thartvoorburg. Reserveren wenselijk in verband met beperkt aantal plaatsen.