Bert Gabriëls speelde gisteravond in een goed gevuld Veur Theater in het Damcentrum zijn show ‘Van mij mag het’ die anderhalf uur boeide. Op het moment dat de Vlaamse jurist vroeg of er nog juristen in de zaal zaten, stak de bekende Voorburgse advocaat Harry Kortman voorzichtig zijn vinger op. De partner van het eveneens aanwezige VVD-raadslid Louise Kortman beleefde dan ook een boeiende avond. ,,Bert Gabriëls trok je als jurist zijnde helemaal mee in het dagelijkse leven”, sprak Harry Kortman. ,,Dat was een beetje de rode draad in zijn amusante show. Ik heb me prima vermaakt. Sommige juridische onderdelen waren heel herkenbaar”.

Opvallend waren inderdaad ook diverse woordspelingen en herkenbare situaties uit het dagelijks leven die partners met elkaar ondervinden. Grappige uitspraken waren hoorbaar als ‘een kind vindt het voor straf niet meer erg om in de hoek te staan, als er maar wifi is’ en ‘op facebook schreven ze aan me: ‘Je moeder is een hoer’. Ik reageerde dan met de opmerking: ‘Klopt helemaal,maar je vader moet nog betalen….’

Gabriëls gaf vooral de tip mee als je partner een slechte dag had, dat je daar dan letterlijk over heen moest gaan in de overtreffende met een nog slechtere dag. Ook hij had diverse voorbeelden en juridische woordspelingen over zaken die wel en niet mochten.

‘Van mij mag het’ probeert Gabriëls met straffe comedy, filosofische spitsvondigheden en hilarische redeneringen eens alles in ons voordeel uit te leggen. ‘Comedy op het hoogste niveau.’ (De Standaard ****).

Het Voorburgs Dagblad voegt daar graag aan toe: Herkenbaar, scherp, origineel en vermakelijk. Zijn diep- en dubbelzinnige uitspraken boeien.

Zijn website is: www.bertgabriels.be

Bert Gabriëls gisteravond tijdens zijn show in het Veur Theater.