Handballers EHC zijn niet houden

1 October 2018, 09:52 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In een razendsnelle wedstrijd, waarin de handbalmannen van EHC gedurende de hele wedstrijd de concentratie wisten vast te houden, werd in sporthal De Fluit afgerekend met Havas uit Almere: 40-25.

EHC is de competitie veel sterker begonnen dan de afgelopen jaren en staat inmiddels 7de in de Eerste Divisie met 5 punten uit vier wedstrijden. De hand van trainersduo Giovanni Voskuil en assistent Michael van Dijk wordt langzamerhand zichtbaar op het veld. In een leuke eerste helft produceerde EHC aantrekkelijk handbalspel met veel variatie en mooi samenspel.

Ook de snelle break-out was weer terug doordat met name linkerhoek Wessel de Rijk er steeds razendsnel uitkwam en goed afrondde. EHC speelde zeer geconcentreerd en Havas raakte steeds verder achterop. Met een ruststand van 20-14 konden de mannen van EHC tevreden aan de thee.

Ook gedurende de tweede helft kreeg Havas maar geen vat op het sterke EHC waar de scherpte helemaal terug is. Verdedigend stond er écht een team dat keihard werkte en ook keeper Rolf Wubben was weer goed op dreef. Halverwege de tweede helft werd de linkshandige jeugdspeler Brent van der Hoeven ingebracht die vanaf de rechterhoek al snel scoorde (30-20) en dat later nog eens zou doen.

Havas liet nu de koppies hangen en EHC liep gemakkelijk uit. Djimmy Nolet was op dreef met 9 doelpunten en een aantal mooie assists. De wedstrijd eindigde wat rommelig met een aantal tijdstraffen aan beide kanten. Al met al liep EHC eenvoudig uit naar een 40-25 eindstand.

Volgende week zaterdag 6 oktober volgt de zware uitwedstrijd tegen ARBO Rotterdam om 20.30 uur in de handbalzaal van het Alberda College in Rotterdam.

De statistieken:
EHC – HAVAS : 40-25

Doelpunten EHC:  Djimmy Nolet 9, Wessel de Rijk 7, Tim Lammers 6, Youri Verschut 6, Pim Hessing 5, Xaveer Obbens 3, Brent van der Hoeven 2, Remco Hooijmans 1, Joey Kooij 1.