Zaterdagmiddag stond voor de heren van EHC de lange reis naar Sittard op het programma. Om bij te blijven en degradatie af te wenden, mocht er niet verloren worden. Na een niet-denderend begin, herpakten de heren zich in een zeer sterke tweede helft. En uiteindelijk werden de punten gedeeld met Sittardia.

De reis naar Limburg werd afgelegd in de bus, gesponsord door Chris en Christina Klijn van R.P.K. Transport. Naast de spelers zat de bus verder vol met enthousiaste supporters, die zich tijdens de wedstrijd regelmatig en luid en duidelijk lieten horen.

Kansen gemist
De start van de eerste helft was niet sterk. Er werden 100%-kansen gemist, waardoor Sittardia snel uitliep naar een 9-5 voorsprong. EHC kon nog volgen dankzij de toegekende 7 meterworpen en het keren van een 7 meterworp door keeper Rolf Wubben. Gedurende het tweede gedeelte van de eerste helft zag je langzaam dat de heren van EHC beter in de wedstrijd kwamen, waardoor de tegenstander niet verder uitliep. Ruststand 11-15.

Voorsprong
Begin tweede helft, met Niek Overwijn in het doel, vloog EHC uit de startblokken. De verdediging stond erg sterk en Sittardia kreeg amper de kans om het doel te bereiken. Door deze hele sterke periode en snelle combinaties in de aanval, kwam EHC zelfs, ondanks 4 doelpunten achter met rust, op 3 doelpunten voorsprong. De spanning begon te stijgen en de meegereisde supporters werden steeds zenuwachtiger én enthousiaster op de tribune. Zou het toch gaan lukken?

Echter, wat meerdere wedstrijden eerder al gebeurde, kwam de tegenstander langszij in de laatste minuten. De laatste 5 minuten van de wedstrijd hebben de heren van EHC steeds maar weer moeite om de opgebouwde voorsprong vast te houden. Uiteindelijk werd een eindstand van 24-24 bereikt.

Doordat mede-degradatiekandidaten US en Hercules allebei verloren die avond, was het nog lang gezellig in de bus op de reis terug naar Leidschendam-Voorburg.

Zaterdag tegen US
Komende zaterdag staat de wedstrijd tegen US op het programma. Deze wordt om 20.00 uur gespeeld in Sporthal De Fluit en moet gewonnen worden. Zorg dat je erbij bent en steun onze heren.

De doelpunten voor EHC kwamen op naam van: Don Hessing (10), Pim Hessing (6), Wessel de Rijk (2), Jury van Vliet (2), Joep de Wolf (1), Djimmy Nolet (1), Lennart Oorburg (1) en Xaveer Obbens (1).

Door Anita de Jager. Foto EHC.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!