Het CDA in Rijswijk heeft een aantal vragen aan het College gesteld met betrekking tot de opnieuw ingerichte Haagweg waarvan twee rijbanen per richting er nu één is gekomen. De praktijk leert echter dat de drukte in de spits enorm is toegenomen. Raadslid Krijn de Graaf heeft daarom actie ondernomen en is benieuwd naar een aantal antwoorden met betrekking tot de Haagweg waarvan ook veel automobilisten uit Voorburg gebruik maken. Na de Geestbrug is de Haagweg dagelijks voor veel Voorburgers de eerste weg die ze richting de snelwegen tegenkomen. Tijdens de recepties van de afgelopen dagen werd er door inwoners en ondernemers uit Voorburg dan ook flink geklaagd over de huidige situatie op de Haagweg.

De Graaf stelde de volgende vragen aan het College .1. Hoe beoordeelt u de ontstane situatie? 2. Welke klachten bereiken u direct of indirect? Ook ten aanzien van beplanting en verlichting? 3. Heeft de huidige verkeerssituatie nog negatieve effecten op het winkelgebied van het Oud-Rijswijk? 4. Welke maatregelen heeft u in voorbereiding om de verkeerssituatie te verbeteren? 5. Kunt u op korte termijn ons een statusrapportage verschaffen met daarin een analyse en een overzicht de nog uit te voeren werkzaamheden? 6. Welke tips hebt u voor plaatselijk en doorgaand verkeer?

foto VD/RD: Het blijft druk op de Haagweg. Ondanks diverse werkzaamheden lijkt de doorstroming van het verkeer nog altijd te stagneren.

 

Reageer op dit artikel