Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

ADO Den Haag heeft zich gisteravond  in de eredivisie hersteld van de pijnlijke nederlaag van vorige week tegen PSV (0-7). Het elftal van coach Alfons Groenendijk pakte bij subtopper Vitesse een punt: 1-1.

Groenendijk wilde zijn spelers de kans geven zich te herstellen van het ruime verlies. De geschorste Tom Beugelsdijk kon hij niet opstellen, maar verder was zijn elftal ongewijzigd in vergelijking met een week eerder.

Lex Immers stond tegen PSV met een verkeerde terugspeelbal aan de basis van het eerste tegendoelpunt. Tegen Vitesse herhaalde dat scenario zich. De middenvelder verloor in de achttiende minuut op knullige wijze de bal. Roy Beerens stelde daarna met een goede voorzet Tim Matavz in staat te scoren. De spits verlengde de bal met zijn hoofd en staat nu op vijf doelpunten. Vorig seizoen maakte Matavz in de eerste zes duels ook vijf treffers.

Na rust kwam ADO beter in de wedstrijd. Eerst stond de lat de gelijkmaker nog in de weg, maar Abdenasser El Khayati was in de 65e minuut wel trefzeker. Met zeven doelpunten is de aanvaller van ADO nu samen met Kristoffer Peterson topscorer van de eredivisie. Vitesse-speler Maikel van der Werff kreeg in de slotfase rood. Net als in eerdere duels was Groenendijk bijzonder blij met de treffer van El Khayati, die ook met zijn spel indruk maakte.

Vitesse heeft na zes speelronden negen punten en ADO Den Haag zeven.