De uitwedstrijd tegen Zwaluwen 30 in Hoorn (NH) leek op papier een wedstrijd waaruit punten gehaald konden worden. Hoe anders zou het lopen….. Al na vier minuten moest keeper Jurriaan Jouvenaar de bal uit het doel halen. Een voorzet over rechts van Zwaluwen werd met een harde kopbal doeltreffend afgerond door de nummer 10 van Zwaluwen 30 Thomas Hand. En waar de Voorburgse aanhang hoopte op een sportieve reactie van Forum Sport was het juist andersom.

In de 19e minuut probeerde centrale verdediger Gino Lauwers (foto Alexander Wagenar archief) een lastige voorzet weg te koppen. Dat lukte, maar wel achter zijn eigen keeper. 2-0 voor Zwaluwen 30.

Deze klap kwam hard aan bij Forum Sport en eigenlijk zijn ze de rest van de 1e helft niet meer echt in de wedstrijd gekomen.

Zwaluwen 30 heerste, won de meeste duels en eigenlijk was het meegenomen dat het 2-0 bleef. Na rust een wat agressiever Forum Sport. De twee wissels (Ian Baggerman voor Jordy de Bruin en Hugo van Diepenbeek voor Joshua Steenvoorden) hadden effect.

Forum Sport werd beter en creëerde diverse kansen. Mike de Graaf, Marc du Chatenier en Tim Ploumen probeerden het uit alle hoeken maar keeper Marlon Coco van Zwaluwen pareerde alle schoten.

Het duel werd wat grimmiger, stevige duels  maar het was heel jammer dat scheidsrechter de Waard hier verkeerd mee omging.

Hij vond het nodig om in deze stevige wedstrijd, die zeker niet onsportief was, met veel (onnodige) kaarten te gaan strooien. Zowel vanuit Voorburgse als Hoornse kant werd er met verbazing gekeken naar de scheidsrechter die volkomen onterecht de hoofdrol opeiste. En een scheidrechter die heel erg aanwezig is….het zegt meestal voldoende.

Trainer Bas Steffens gooide nog wat nieuwe energie in de wedstrijd door Gijs Hebing te wisselen voor Matthijs de Jong.

In de 77e minuut opnieuw verbazing alom toen Ian Baggerman na een correcte sliding op de bal direct de rode kaart kreeg.

Een paar minuten later een misverstand in de achterhoede van Forum Sport waar spits Serdar Ozturk wel raad mee wist. 3-0.

In de 80e minuut kon Marc du Chatinier de 3-1 aantekenen. Na een klutsbal in de 16 was hij het meest slim.

Forum Sport probeerde met 10 man nog van alles maar zag scheidrechter de Waard linksachter Timo Ploumen volkomen onterecht zijn tweede gele kaart geven.

En ja, met 9 man lukte het niet meer. Conclusie: Forum Sport gaf afgelopen zaterdag niet thuis en scheidsrechter de Waard had een complete off day!

A.s. zaterdag speelt Forum Sport thuis tegen Marken. Tijd voor een sportieve revanche.

Door Jean Nederlof

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!