Holland Dance Festival en ADO Den Haag zijn een bijzondere samenwerking gestart met als resultaat de geRAAKt!-schoolweek. Tijdens deze week bieden het Holland Dance Festival en ADO Den Haag een uniek educatieprogramma voor groep 4 t/m 8 van het primair onderwijs waarin dans én voetbal centraal staan en gezondheid en talentontwikkeling belangrijke thema’s zijn.

Les in het theater en het stadion

Dans en voetbal hebben meer met elkaar gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken. Tijdens de geRAAKt!-week ontdekken de leerlingen de overeenkomsten en komen zij spelenderwijs in aanraking met de waardevolle elementen die dans en voetbal bevatten voor hun ontwikkeling. Bewegen en gezond leven bijvoorbeeld, maar ook samenwerken, zelfvertrouwen opbouwen en presenteren. De activiteiten tijdens de geRAAKt!-week vinden plaats op school maar ook in het theater én in de thuisbasis van ADO Den Haag, het Cars Jeans Stadion.

Standaard of op maat gemaakt

Naast het standaard lespakket dat is ontwikkeld door het Holland Dance Festival en ADO Den Haag kan geRAAKt! op maat worden aangepast per klas. Daarnaast is geRAAKt! opgebouwd als doorlopende leerlijn en vormgegeven in overleg met Haagse Aanpak Gezond Gewicht, Lekker Fit, Gezonde School en de GGD. (foto PR).

Reageer op dit artikel