Bij tennisvereniging Leeuwenbergh vond onlangsde officiële aftrap plaats van de 3e SamenLoop voor Hoop Haaglanden.  Dit 24-uurs wandelevenement van KWF Kankerbestrijding wordt gehouden op 26 en 27 mei 2018 in Park Vreugd en Rust in Voorburg. Ruim 50 belangstellenden waren aanwezig op Tennispark Leeuwenbergh. Het tennispark heeft de gezellige ruimte belangeloos beschikbaar gesteld.

Onder de aanwezigen waren deelnemers en vrijwilligers van de edities 2012 en 2014, maar er waren ook nieuwe gezichten. Bij de inloop werd een fotopresentatie getoond van voorgaande jaren. Tijdens de avond benadrukte Edwin Langeweg, voorzitter van de SamenLoop voor Hoop Haaglanden 2018, het gevoel van saamhorigheid dat dit evenement wil uitstralen en ook al in de zaal voelbaar was. Iedereen heeft in zijn of haar omgeving te maken met kanker en dat schept, misschien ongewild, een band. Op deze avond waren een aantal sprekers uitgenodigd.

De voorzitter van de SamenLoop voor Hoop Haaglanden, Edwin Langeveld, opende de avond met een presentatie over het ontstaan en het belang van de SamenLoop. Het is in 1985 begonnen in Amerika als Relay For Life, op initiatief van dr. Gordon Klatt. Inmiddels zijn er meer dan 25 landen waarin deze evenementen plaatsvinden.

Wethouder Bianca Bremer was ook aanwezig. De gemeente Leidschendam Voorburg geeft zijn volledige steun aan het evenement. ,,Ze zijn er blij mee en trots op dat dit in de gemeente plaats gaat vinden. Het is belangrijk voor de burgers en het bedrijfsleven: saamhorigheid en samenwerking. Zij doen zelfs mee met een eigen team”, meldt de organisatie.

Namens het KWF was vrijwilliger Hans Ardon aanwezig. Hij vertelde over zijn motivatie om als vrijwilliger aan de slag te gaan, namelijk kanker tot een chronische ziekte te maken. Geld op halen voor onderzoek met dit als doel is zijn missie. Een vertegenwoordigster van het Inloophuis Haaglanden was ook aanwezig.

Brigitte Buddingh legde in een heldere presentatie uit wat het Inloophuis Haaglanden doet voor iedereen die door kanker wordt geraakt.

Inloophuis Haaglanden, gevestigd aan de Mexicosingel 52 in Wateringseveld, biedt een huiselijke omgeving waar kankerpatiënten en hun naasten terecht kunnen voor een praatje, ondersteuning en cursussen.

Want kanker heb je niet alleen. Het heeft zijn weerslag op de directe omgeving van de patiënt. Zij zullen tijdens de komende SamenLoop een bijzondere middag voor de eregasten ((ex-)kankerpatiënten) organiseren.

Tien procent van de opbrengst van de SamenLoop zal ten goede komen van het Inloophuis Haaglanden. Teamcaptain Marjolein van der Meer van Dreamteam Bri vertelde op emotionele wijze waarom zij wederom zo gemotiveerd aan de slag gaat. Verschillende teams hebben zich inmiddels opgegeven en proberen teamleden te werven en acties te starten om geld op te halen.

Want de SamenLoop is behalve een evenement om gezamenlijk stil te staan bij de onophoudelijke strijd tegen kanker ook een middel om geld voor het KWF in te zamelen. Hoe meer teams er mee doen, hoe meer mensen betrokken worden bij de SamenLoop en hoe groter de kans op een hoge opbrengst.

Er was nog een verrassing. Het Van Ravensteynfonds heeft de eerste donatie gedaan. Er werd 750 euro geschonken door deze stichting. Deze werd onder luid applaus in ontvangst genomen. Mede hierdoor was het een zeer geslaagde avond, een mooie Kick Off voor SamenLoop voor Hoop Haaglanden 2018.

Tijdens de SamenLoop zal er een afwisselend programma zijn met diverse optredens. Op het terrein zal een braderie verrijzen met kramen van de teams. Zij verkopen daar allerlei producten om geld op te halen om de opbrengst te vergroten. Natuurlijk zullen er ook eetgelegenheden zijn

Kijk op www.samenloopvoorhoop.nl/haaglanden voor meer informatie en meld je aan als teamcaptain, eregast, vrijwilliger, teamlid of sponsor!

Heeft u een vraag? Mail dan naar

[email protected].

Reageer op dit artikel