Een delegatie van Hospice Het Vliethuys, bestaande uit Willy Blonk, Joke Campo en Paul Francissen, was te gast bij de Francois Vatelschool waar locatiedirecteur Monique Schneider een rondleiding gaf en met hen van een lunch genoot in het restaurant. Het was een bijzonder geslaagd (werk)bezoek. De eerste kennismaking bleek dermate succesvol dit in de nabije toekomst een vervolg gaat krijgen.

,,We werken vanuit maatschappelijk oogpunt graag samen met een organisatie als het Hospice’’, aldus Monique Schneider. ,,Onze school wil aan het Hospice graag de helpende band bieden. We vonden het daarom bijzonder plezierig om hen bij ons letterlijk een kijkje in de keuken te geven. Zij kregen daardoor een goed beeld van alle mogelijkheden van onze school, die als enige in Den Haag- en de omliggende gemeenten Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Pijnacker-Nootdorp op VMBO-niveau een horeca- en bakkerij opleiding geeft’’.

In de bakkerij werd ook hard en geconcentreerd gewerkt. 

Beeld

Het gezelschap bekeek de ruime keuken en viel even binnen tijdens een les van de bakkerij. Men kreeg zodoende een goed beeld hoe het één en ander op de Francois Vatelschool in zijn werk ging. Het werd duidelijk dat de school een toonaangevende rol heeft in de Haagse regio als het gaat om de horeca- en bakkerijopleiding.

Joke Campo krijgt uiterst vakkundig een gerecht geserveerd. 

Lunch

De driegangen lunch, die werd bereid en geserveerd door leerlingen van de Francois Vatelschool, smaakte voortreffelijk. Er werd een gevarieerd aanbod aan gerechten voorgeschoteld. Onder leiding van een docent vond er bij het uitserveren meteen enige coaching plaats. ,,We hebben goede ervaringen met de scholen van stichting Spinoza. Zo is Veurs Voorburg al jaren een gewaardeerde relatie. Het was ditmaal bijzonder aangenaam om te ervaren hoe alles bij de Francois Vatelschool in zijn werk ging’’, reageert bestuursvoorzitter Willy Blonk. ,,De leerlingen deden hun uiterste best en lieten zien het horeca-vak in de vingers te hebben. Op deze wijze doen ze meteen een stukje praktijkervaring op’’.

De docent legt uit wat er allemaal moet gebeuren

Paul Francissen krijgt uitleg wat zijn gerecht precies inhoudt

,,Het eten was heerlijk’’, vult hoofdcoördinator Joke Campo aan. ,,De gerechten waren smaakvol. Alles vond plaats in een gezellige sfeer’’.

,,Ik kan mijn goed voorstellen dat mensen hier gaan lunchen’’, besluit Paul Francissen. ,,De hele entourage sprake me dan ook bijzonder aan’’.

Openingsfoto: Francois Vatelschool-directeur Monique Schneider (tweede van links) was trots op de leerlingen die een prima lunch verzorgden. Naast haar links Paul Francissen en rechts Joke Campo. Staand links Willy Blonk, voorzitter van het Hospice. 

Door Bart Bakker

Foto’s VD. 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!