VVV 1 versloeg Never Despair 1 overtuigend met 8-2, maar doordat De Veluwe met 9-1 won van Avanti, is de race om het kampioenschap beslist. VVV had voorafgaand aan de wedstrijd van zaterdag nog een kleine kans op het kampioenschap. Als het team een grote overwinning kon boeken en als Avanti het team van De Veluwe kon beteugelen, waren er nog mogelijkheden.

VVV ging voortvarend te werk. Matthijs van der Heiden won van Tony Houxuan, Werff Thomas van Pim Kuipers en Nolan Schultz won zeer knap van kopman Gabor Martens.  VVV stoomde zelfs door naar 5-0 en een reuzenscore hing in de lucht. Gabor slaagde er echter tweemaal in om de razende trein af te remmen, door van Werff en Matthijs te winnen. Verder kon het sympathieke Never Despair geen vuist maken, zodat de 8-2 op het bord kwam.

Helaas voor VVV trad Avanti in Apeldoorn aan zonder de sterke kopman Martin Groenewold en daar profiteerde De Veluwe goed van door met 9-1 te winnen. Zo nam De Veluwe een voorsprong op VVV van 6 punten. Dat is normaal gesproken niet meer goed te maken in één speelronde.  De laatste wedstrijd speelt VVV volgende week in Venray tegen Rad Stars.

foto PR.