Jan Hendriks staat veertiende op de lijst van kandidaten van het CDA bij de komende raadsverkiezingen. De voormalig voorzitter van Forum Sport wil echter zoveel voorkeurstemmen halen dat hij op eigen kracht in de gemeenteraad komt.

,,Onze gemeente verdient een beter bestuur”, zegt hij. ,,Ik steun daarom de kernboodschap van het CDA volmondig. Sterker nog: op grond van het krachtige verkiezingsprogramma heb ik me daarom op verzoek op de ‘gouden’ nummer 14 positie van de lijst laten plaatsen. Wat kan er dan allemaal beter? Simpel: een stabiel bestuur met een heldere visie”.

De betrokken inwoners zet vervolgens een aantal punten op een rijtje.

Afvalbeleid: er is geblunderd in de uitvoering
De wethouders uit het bestaande college zitten diep in het bestuur van Avalex. En wat gebeurt: ze laten zich een afvalbeleid aanpraten van minder ophalen en vooral goedkoper. En de burger? Die ziet alleen de ellende”. Jan Hendriks wil dan ook terug naar de discipline. Dit kan volgens hem via de volgende punten.

* gewoon wekelijks afval ophalen;
* voldoende containers, die op tijd worden geleegd;
* grof vuil gewoon in onze gemeente inleveren. Niet in Rijswijk.

Verkeer: geen beleid voor de toekomst, noch voor het heden
,,Ontwikkeling van de ‘Mall of the Netherlands’ leidt tot een verkeersexplosie”, vervolgt Jan Hendriks. ,,Toch zijn er geen maatregelen voorbereid tegen de naderende verkeersinfarct. Al lang hadden we verdiepte aanleg van de N14 met directe aansluiting op het parkeerterrein moeten voorbereiden evenals de passende maatregelen tegen de vervuiling van ons leefklimaat. Treed toch op tegen bestaande verkeersinfarcten zoals de Damlaan!”.

,,Ik vraag me daarom af waarom er niet wordt gekozen voor een extra brug over de Vliet? Waarom er geen maatregelen (zoals overkapping) tegen de overlast van de Utrechtse baan genomen worden? Ik wil het Haagse verkeer niet zien, niet horen en niet ruiken”.

Passie voor het sociaal domein

Als diaken in Bovenveen/Voorburg Noord en lid van de participatieraad ervaart Jan dagelijks de knelpunten in het sociaal domein: onduidelijke organisatie, wachtlijsten, tekorten. ,,Natuurlijk was de decentralisatie moeilijk, maar waar het echt aan ontbreekt is passie en visie”, aldus Hendriks. ,, Zo hebben we totaal nog geen innovaties gerealiseerd. Waarom is er niet gewerkt aan een actieve en persoonlijke benadering van zorgmijders (vroeg erop af!) en maken we wijken niet aantrekkelijk voor ouderen (bv. scootmobielhuisjes, ombouwen woningen).

,,Ik zie graag dat het minimabeleid toegankelijk gemaakt wordt voor zzp-ers en cliënten in de schuldhulpverlening. Natuurlijk hebben mensen met een fysieke beperking recht op toegankelijkheid van al onze voorzieningen, zijn achterstanden bij WMO-aanvragen onacceptabel en zou ik graag een vakantiestrippenkaart invoeren voor mantelzorgers. Vergeet ook niet dat we vaste arbeidscontracten voor zorgpersoneel kunnen afdwingen via ons inkoopbeleid. Dus: meer passie en dadendrang in het sociaal domein is noodzaak”.

Kracht losmaken uit de samenleving

Als voormalig bestuurslid en voorzitter van de voetbalvereniging Forum Sport weet Jan Hendriks hoeveel kracht een club mensen kan ontwikkelen. De gemeente heeft een dienende taak: steun voor wijkcentra, wijk- en sportverenigingen, zorgfuncties dichter bij de wijk beleggen. ,,Graag zou ik een vrij te besteden budget aan buurt-initiatieven toekennen en de buurtpreventie ondersteunen met extra capaciteit voor wijkagenten en de brandweer”, stelt Hendriks. ,,Natuurlijk is er meer: samen met ouders moeten scholen omgebouwd worden tot kind-centra met voldoende capaciteit voor voor- en naschoolse opvang. Het is niet acceptabel dat voor onze kinderen wachtlijsten bestaan en niet fijn als onze middelbare scholieren niet in de buurt het door hen gewenste onderwijs kunnen krijgen”.

Voorburg verdient aandacht

Jan Hendriks: ,,Het kan niet waar zijn dat ons gemeentebestuur de bibliotheek wil sluiten of na de ambtenaren ook de gemeenteraad elders wil huisvesten. In deze visie verdient het Huygenskwartier een hoogwaardige cultuurfunctie en moet een vereniging zoals Forum Sport geholpen worden bij de realisatie van een nieuwe kantine. En zo kan ik wel even doorgaan”.

Laat uw stem niet verloren gaan

,,Met plezier heb ik de veelal jeugdiger kandidaten voor laten gaan op de lijst van het CDA”, besluit Jan Hendriks. ,.,. Het programma is krachtig en daar heeft hij al zijn inzichten aan kunnen geven. Heeft u behoefte aan een ervaren bestuurder in de gemeenteraad: stem dan op nummer 14 van de lijst, Jan Hendriks. Hij gaf aan dat hij – bij voldoende stemmen – zijn verantwoordelijkheid zeker op zal pakken. Als het nodig en gewenst is ook als wethouder”.

Door Bart Bakker

Foto PR.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Voorburg? Gratis abonneren!