Op de plek waar nu nog klanten oversteken van de bakker naar de slager staan straks, als het aan de gemeente ligt, in het Damcentrum vijf vuilcontainers. De ondernemers hebben zich tot aan de rechter fel verzet tegen de komst van de vuilcontainers op deze plek, maar het College zet door.

,,Opnieuw een voorbeeld dat de huidige coalitie van Gemeentebelangen, D66, PvdA en GroenLinks het centrum van Leidschendam links laat liggen. Nog maar kort geleden werd de oplossing om de leefbaarheid, veiligheid en bereikbaarheid in het Damcentrum te verbeteren, namelijk de extra oeververbinding, al afgeschoten.” zegt Bart Eleveld, raadslid voor de VVD. “Nu, maar een paar weken later, krijgen de ondernemers een nieuwe klap te verwerken. Het pleintje tussen de verswinkels in, dat de potentie heeft een bruisend middelpunt te zijn, wordt straks ontsiert door vuilcontainers Als we de huidige prestaties van Avalex zien, is het te verwachten dat er straks ook nog veel zwerfvuil rond de containers zal liggen”.

Eleveld: ,,Ook de veiligheid is in het geding. Zeker in de zomer wordt dit pleintje druk gebruikt door voetgangers, door mensen die hun fiets hier parkeren en de Damstraat zelf als belangrijke fietsroute door het centrum. Door de vuilcontainers is recht oversteken vanaf het Damplein niet meer mogelijk en zal er vele malen minder ruimte zijn voor de vele fietsers en voetgangers. Als klap op de vuurpijl zal er regelmatig een wagen van Avalex door de smalle Damstraat moeten manouveren om tussen het winkelende publiek de containers te legen, waarbij hij het fietspad volledig blokkeert”.

Eleveld roept de wethouder op haar verantwoordelijkheid te nemen: “Pakt wethouder Stemerdink haar verantwoordelijkheid in dit dossier en zorgt ze voor een andere plek? Of zet ze dit onzalige plan door? Begin 2017 zullen we zien hoe de prioriteiten van dit College zijn.”

foto archief Vd. Ap de Heus. Gaan er zulke toestanden in het Damcentrum voor de deuren van de winkels ontstaan?