Recent is op diverse dossiers van de gemeente Leidschendam- Voorburg gebleken dat er sprake is van financiële tegenvallers, bijvoorbeeld vanuit de diverse aanbestedingen. Met een openbare raadsbrief, die op de website van de gemeente bij Vergaderstukken is te vinden, geeft het College een uitleg over de recente financiële ontwikkelingen.

Een aantal inmiddels beladen projecten zorgt voor het miljoenenverlies. Dit zijn de nieuwbouwplannen aan de Rijnlandlaan, die steeds langer lijken te duren. Zo is er veel commotie op dit dossier ontstaan, omdat bewoners nog altijd boos zijn over de gekozen bouwvariant. De directie van de school Veurs Voorburg vindt het allemaal veel te lang duren voordat men van start gaat.

DSW en Jeugdzorg zorgen eveneens voor een verliespost.  Het nieuwbouwproject van de Klein Plaspolder kost veel meer geld dan oorspronkelijk werd gedacht. Tevens is er nog de Duivenvoordecorridor, waarvan de teller nog altijd een fors miljoenenverlies aangeeft. Deskundigen rekenen er op dat door het aantrekken van de markt dit verlies verder zal afnemen, maar vooralsnog is het nog niet zover.

Stockfoto