Er kwamen op vragen van VVD-raadslid Bart Eleveld een aantal opmerkelijke antwoorden met betrekking tot de Duivenvoordecorridor. Dit is het grote stuk grond waar de gemeente eerder een verlies op leed van 18, 8 miljoen euro. Nu blijkt dat de gemeente alsnog kwekerij De Bosrand aan de Noortheylaan heeft gekocht.

Het gaat in totaal om 24.000 vierkante meter grond. In de beantwoording van de vragen geeft wethouder Frank Rozenberg aan dat de aankoopprijs geheim wordt gehouden. Inmiddels is wel bekend dat de grondwaarde is getaxteerd op 130.000 euro. De waarde van de grond is in de loop der tijd, mede door de plannen van de huizenbouw op de Duivenvoordecorridor, gestegen naar 12 miljoen euro. Net als de eerdere kwekers liep de eigenaar van De Bosrand in polonaise van het terrein af, want er is naar verluidt veel geld voor de kwekerij betaald. De gemeente had graag door willen ontwikkelen, maar de nieuwe plannen geven aan dat er geen woningbouw gaat plaatsvinden. Er zal, volgens de beantwoording aan het VVD-raadslid, alleen een kavel van circa 5300 meter overblijven waarvan 1550 meter kan worden bebouwd.  Het eerdere verlies van 18,8 miljoen is door de gemeente weggeschreven op de reserves van het totale gemeenschapsgeld dat zij beheert.

foto: Het gebied van de Duivenvoordecorridor is nog altijd een lastig dossier voor het College. De vraag is of er ook in de toekomst nog verliezen gaan ontstaan.

 

 

 

Reageer op dit artikel