‘Zakelijke, gemeentelijke en vrijwilligersnetwerken aan elkaar verbinden’

mainImage
‘Zakelijke, gemeentelijke en vrijwilligersnetwerken aan elkaar verbinden’

Peter Boelhouwer en zijn team staan aan de vooravond van de vierde keer dat hij met zijn bedrijf de Vlietdagen mag produceren. Ook dit jaar kent het grootste evenement van Leidschendam-Voorburg weer een veelzijdig programma. Op de banken van Coffee Works, in het hart van het Huygenskwartier, belicht de Hagenaar exclusief aan Voorburgs Dagblad (ook dit jaar weer de mediapartner van De Vlietdagen) zijn gevoel over het evenement dat plaatsvindt in het weekeinde van 14 en 15 september.

,,Vooropgesteld, ik ben dankbaar weer de organisatie te kunnen doen’’, zegt Boelhouwer. ,,Ieder jaar gaan we een stap verder. Telkens was er wel iets aan de hand. Wat er voor zorgde dat er wat druk stond op een duidelijke koers voor de lange termijn. Vlak voor deze vierde editie heb ik voor m’n gevoel iedereen aan boord die gebruik wilt maken van dit jaarlijkse podium. Sterker nog, er is nog ruimte voor bijvoorbeeld ondernemers om zich aan te sluiten.

Plan

,,Vorig jaar hebben we samen met de ondernemers aan de 'Sluis' en Dave Fisser de vrijdagavond er weer voorzichtig aan toegevoegd'', vervolgt Boelhouwer. ,,Het doel is om deze editie een grote 'Vrijdagmiddagborrel' te organiseren waarbij we met de Vlietdagen ook de business-clubs een extra podium kunnen bieden. Bij mooi weer op de terrassen en bij minder goed weer in de aangrenzende horeca, zodat we een soort Business in Clubs krijgen. Kortom, de diverse zakelijke netwerken aan elkaar verbinden. Mensen kunnen deelnemen die zijn aangesloten bij een businessclub. Ook ondernemers die nog geen lid zijn van een businesslub zijn welkom. Dit is wellicht een moment om zich aan te sluiten’’.

Culinaire Armada

Op zaterdag vindt de Culinaire Armada plaats. ,,Dit is een mooi onderdeel’’, stelt Peter Boelhouwer. ,,Op deze worden De Vliet en de horeca met elkaar verbonden. Zo’n onderdeel vind ik ‘de kers op de taart’. Tal van restaurants worden spelenderwijs zichtbaar en honderden culinaire liefhebbers komen aan hun trekken. Aan de andere kant schenken we met 'Kids Heroes Fun Cruise' aandacht aan de jeugd. Zo komen aan de gezinnen en families aan bod’’’. Ook Sport en Welzijn heeft zich dit jaar aangesloten en zullen zich laten zien tijdens deze parade op het water. Om de Vlietdagen nog breder te programmeren hebben wij dit jaar samen met de beleidsmedewerkers van de gemeente Leidschendam-Voorburg gezocht naar nog meer aansluiting. We moeten niet vergeten dat de Vlietdagen geen commercieel evenement is. Uit deze sessie zijn diverse ideeën naar voren gekomen die het evenement de komende jaren verder kan helpen''.

,,Tot slot is het geweldig om te mogen ervaren dat er vanuit de stad tal van verenigingen, ondernemers, MUSEA, organisaties en vrijwilligers enthousiast zijn om er ook dit jaar weer een mooi feest van te maken'', aldus Boelhouwer. ,, Houd de website, social-media, Voorburgs Dagblad en Dagblad070 in de gaten om op de hoogte te blijven van de activiteiten''.

Door Bart Bakker

 


Foto: Digitaal Dagblad