Voor de laatste keer de telefoongids in de bus

mainImage
Voor de laatste keer de telefoongids in de bus

In de loop van dit jaar verschijnen in Nederland voor de laatste keer de 45 gedrukte regionale edities van De Telefoongids & Gouden Gids. Onlangs is in gemeenten Den Haag, Delft, Zoetermeer, Naaldwijk, Rijswijk, VoorburgLeidschendam en Wassenaar de gids voor het laatst bezorgd. Daarmee komt na bijna 140 jaar een einde aan een unieke informatievoorziening van telefoon- en adresgegevens voor alle inwoners van regio Den Haag, Delft en omstreken.

Sinds 1996 verschijnen de (altijd actuele) gegevens ook al online op www.detelefoongids.nl. Het zal niemand verbazen dat inmiddels het overgrote deel van de gebruikers online telefoonnummers, adresgegevens en openingstijden van winkels opzoekt. Om de beperkte groep ouderen die de gedrukte versie van de gids nog gebruiken tegemoet te komen, worden er speciale cursussen georganiseerd door DTG in samenwerking met SeniorWeb om hen te helpen de overstap naar online te maken.

Uitgever DTG sluit de publicatie van gedrukte telefoongidsen in stijl af met een speciale editie. De laatste Telefoongids & Gouden Gids wordt een uniek bewaarexemplaar en kan na verschijning nog een paar jaar gebruikt worden.

Begeleiding senioren

Gebruikers van de papieren Telefoongids wil DTG helpen om de telefoonnummers en andere informatie over personen en bedrijven online op te zoeken. In samenwerking met SeniorWeb biedt DTG tegen een kleine vergoeding voor de betrokken vrijwilligers workshops ‘online zoeken’ aan. Ook op de website van SeniorWeb wordt meer informatie aangeboden omtrent het online zoeken naar telefoonnummers: www.seniorweb.nl/telefoonnummer-opzoeken.

 


Foto: Digitaal Dagblad