Volop animo voor Kansenmarkt WerkgeversServicepunt

mainImage
Volop animo voor Kansenmarkt WerkgeversServicepunt

In Leidschendam en Zoetermeer werd gisteren de Kansenmarkt ‘Zorg’ gehouden, georganiseerd door het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal (WSP ZHC). Ongeveer twaalf scholingsinstituten en werkgevers presenteerden zich hier met scholingsarrangementen en (leerwerk)vacatures op het gebied van zorg, een sector waar een groot tekort aan werknemers is.

De Kansenmarkt aan het Prinsenhof in Leidschendam werd vanochtend goed bezocht, zo’n tachtig mensen kwamen daar langs om zich te oriënteren en te laten informeren bij de diverse stands. Er stonden rijen voor de deur. In de middag verhuisde het hele gezelschap naar Ter Zake Het Ondernemershuis in Zoetermeer.


Kansenmarkt Zorg in Leidschendam.
Het doel van deze Kansenmarkten is om de kansen van werkzoekenden op een nieuwe baan te vergroten door middel van een omscholingstraject. Dat is nodig, omdat zij niet altijd beschikken over de juiste opleiding/diploma’s voor het desbetreffende vak. Voor ondernemers is het weer een gelegenheid om talenten aan zich te binden.

,,Mensen moeten alert zijn op het feit dat er veel vacatures in de zorg zijn,” zegt Esther Kaptein tegen www.zoetermeersdagblad.nl. De ‘adviseuse praktijkleren’ is deze week namens SBB(Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) aanwezig op de Kansenmarkt.

Esther Kaptein van SBB Zoetermeer.
Het bedrijf is landelijk actief, met een hoofdkantoor aan de Louis Braillelaan in Rokkeveen. SBB richt zich onder meer op het erkennen en begeleiden van leerbedrijven in het MBO en bedrijfsleven en het verzorgt informatie over de arbeidsmarkt, beroepspraktijkvorming (stages en leerbanen) en de doelmatigheid van het opleidingsaanbod.

,,Het was vandaag best wel druk. Ik heb aardig wat mensen van informatie kunnen voorzien. Het viel me op dat de mensen die langskwamen erg gemotiveerd zijn. Dat bleek uit de vele vragen die ze stelden. Laten we hopen dat er door deze Kansenmarkt meer mensen terechtkomen in de zorg.”

Kansenmarkt Techniek & Bouw 


Vandaag zijn er opnieuw Kansenmarkten in Leidschendam en Zoetermeer, dan met Techniek en Bouw als aandachtsveld. In Leidschendam kunnen belangstellenden langskomen bij het Prinsenhof 4 (Brede School Waterlelie) tussen 09:30 en 11:00 uur en in Zoetermeer tussen 13:00 en 14:30 uur bij Ter Zake Het Ondernemershuis (adres: Markt 3). Aanmelden vooraf is niet nodig, de toegang is gratis.

Bron: Zoetermeers Dagblad.


Foto: Digitaal Dagblad