Tini Prins: 'Het waren mooie tijden'

mainImage
Tini Prins: 'Het waren mooie tijden'

Tini Prins nam afscheid van het horecavak. Tientallen gasten kwamen haar dan ook bedanken voor ruim 25 jaar gastvrijheid die zij in vroegere tijden in restaurant ‘De Boerderij’ aan de Klaverweide en de laatste acht jaar in restaurant ‘Bernard’ aan de Oude Haven aan haar gasten schonk.

De moeder van horeca-ondernemer John Prins en partner Berry Prins stopt er mee, omdat de verkoop van ‘Bernard’ in een stroomversnelling kwam en het horecavak in fysiek opzicht zijn tol ging eisen.

,,Mijn beste jaren komen nog’’, lacht Tini (59), die voorlopig even afstand gaat nemen en dan zich graag verdienstelijk wil maken voor de (lokale) gemeenschap in Leidschendam-Voorburg en Den Haag. ,,Maar de jaren zijn voorbij gevlogen’’, vervolgt Tini. ,,Eind 2012 begonnen we na onze periode in ‘De Boerderij’ met ‘Bernard’ aan een heel nieuw avontuur. Ons gastvrije en culinaire concepten sloegen aan. Geweldig om mee te maken. Aangezien we met onze familie echt van mensen houden, bouwden we met veel klanten een speciale band op. Ik ben hier zo dankbaar voor….’’

Traantje

Er rolt tijdens het interview een traantje over haar wang. ,,Het is allemaal best dubbel’’, erkent Tini. ,,Natuurlijk is er een moment van komen en gaan, maar ik zal al die lieve mensen missen. Mijn telefoon is ‘ontploft’ toen bekend werd dat we gingen stoppen. Nadat bekend werd dat dit onze laatste dag was, stroomden de appjes weer binnen’’.

Bezoek

Het feit dat veel gasten Tini gaan missen, bleek gisteren ook toen er veel bezoek kwam bij ‘Bernard’. Opvallend was dat dit ook voor tal van personeelsleden gold. Veel medewerkers blijven het Haagse horecabedrijf Prins Horeca, dat nog diverse zaken heeft, echter trouw. ,,Ik vond dat uiteraard bijzonder belangrijk’’, aldus Tini. ,,We hebben een speciale band met ‘onze’ jongens en meiden die altijd voor het restaurant klaar stonden. We hebben met elkaar veel meegemaakt’’.

‘Events’

Dit laatste geldt ook voor de gemeente. ‘Bernard’ haalde regelmatig het nieuws als het ging om parkeerplaatsen, omwonenden, politiek en evenementen. Want tijdens de Vlietdagen en Koningsdag zorgde de familie Prins er voor dat er tal van ‘events’ werden gehouden. Dit betekende dat er bij de ‘Oude Haven’ duizenden bezoekers kwamen genieten van livemuziek, de hapjes en de drankjes. Ook in dit opzicht gaan veel inwoners altijd zo actieve ‘Bernard’ missen.

,,Hoe ik vandaag wakker ben geworden?’’, aldus Tini. ,,Met een raar gevoel. Er hoeft ineens niets meer van alles….’’

Door Bart Bakker


Foto: Digitaal Dagblad