Start verkoop duurzame wijk 'Park070'

mainImage
Start verkoop duurzame wijk 'Park070'

Op donderdag 28 juni a.s. start om 17.00 uur de verkoop van 174 duurzame woningen in Park070, een nieuwe stadswijk op de voormalige CBS-locatie in Voorburg. De woningen en appartementen met moderne architectuur zijn ontworpen door de Architektenkombinatie uit Den Haag. De centrale binnentuinen en de omliggende parkzone - grenzend aan Park ’t Loo - zijn ontworpen door Landschapsarchitect Copijn uit Utrecht. De nieuwe wijk wordt gasloos, autovrij en heeft twee centrale binnentuinen. Elektrische deelauto’s en -fietsen maken ook deel uit van het plan.

 Wonen aan het park én het binnenhof

De architect bedacht voor de Park- en Singelwoningen in Park070 een vernieuwend woonconcept. Uitgangspunt hierbij was het creëren van een optimaal buitengevoel. De woonkamer van deze woningen kijkt uit over óf Park ‘t Loo óf over het centrale binnenhof. Dat geldt tevens voor de overige (slaap)verdiepingen. Deze verspringen van park- naar binnenhofzijde en andersom. De Stads- en Poortwoningen hebben ook een eigen signatuur. Gelijkvloers wonen kan in de Hofappartementen, in de Penthouses of in de levensloopbestendige Hofwoningen. Elke woning beschikt over minimaal één privé parkeerplaats en één privé berging in de vernieuwde parkeergarage.

Deelauto’s en e-bikes op zonne-energie

In Park070 komen totaal 9 deelauto’s, twee Tesla’s Model 3 en zeven Renaults ZOE. Ook komen er 9 e-bikes. De gloednieuwe deelauto’s en e-bikes zijn tot ieders beschikking voor korte ritjes en lange ritten en rijden op zonne-energie. De auto’s en fietsen worden opgeladen met stroom van de zonnepanelen in Park070, die gekoppeld zijn met de laadpunten in de garage. Elke koper krijgt gedurende drie jaar een gratis rit per maand, met zowel een auto als een e-bike. Wanneer iemand vaker wil rijden, kan een abonnement worden afgesloten. Dat scheelt mogelijk een auto kopen of leasen.

 Eigen postkantoor en “conciërge’’ aan huis

In het plan zijn speciale Bringme Boxen opgenomen. Hiermee kunnen bewoners eenvoudig en snel hun pakketjes en boodschappen op elk gewenst tijdstip laten bezorgen of ophalen. Met de Bringme-app wordt een box gereserveerd waarmee iets kan worden verstuurd of opgehaald. Alle gebruikers hebben dus 24/7 een persoonlijke assistent om post, pakketjes, spullen en berichten te ontvangen en te verzenden.

Start verkoop Park070

Op donderdag 28 juni a.s. start om 17.00 uur de verkoop van 174 woningen, waarvan 35 appartementen en 139 grondgebonden woningen. Op www.park070 zijn zodra de verkoop start, alle verkoopstukken te vinden. Met de speciale Woningconfigurator kunnen belangstellenden binnenkort de woningen bekijken en hun woonkeuze maken. Ook is het mogelijk om een virtuele tour te maken door de wijk. Potentiële kopers maken op de website een account aan waarmee ze online inschrijven op hun favoriete woning. De inschrijving sluit op maandag 16 juli a.s. om 17.00 uur.

Op dit moment wordt het voormalige CBS-kantoor duurzaam gesloopt. De bouw van Park070 start naar verwachting in het voorjaar van 2019.  Park070 Voorburg is een ontwikkeling van Ontwikkelingscombinatie CBS BV, een samenwerking van Schouten uit Leidschendam en BPD Ontwikkeling uit Delft.

_________________________________________________________________


Foto: Digitaal Dagblad