‘SIMA laat je nooit in de kou staan….

mainImage
‘SIMA laat je nooit in de kou staan….

Martin en Simone begonnen 25 jaar geleden om hun bedrijf SIMA op te bouwen. De specialist op het gebied van centrale verwarming, loodgieterswerk, badkamers, keukens en airconditioning is inmiddels in regio tot een begrip uitgegroeid. Onze redactie ging bij het ondernemersechtpaar aan de Looierslaan in Voorburg eens een kijkje nemen en raakte onder de indruk van hun verhaal.Martin en Simone voor het wagenpark van SIMA

,,SIMA anno 2018 is een bedrijf met veel klanten in de particuliere sector, VVE's en makelaars’’, concludeert Martin. ,,We hebben daarbij een enorme kennis in huis, koesteren onze regionale bekendheid en ons vooral zelf opgeleide medewerkers. De kracht van SIMA is de eerlijkheid in het zaken doen. Als je eerlijk bent, dan komt de rest vanzelf. Ik houd onze medewerkers dagelijks voor om er niet omheen te draaien. Als je iets belooft, dan moet je het altijd nakomen''.

Klantgerichtheid

SIMA staat bekend om zijn klantgerichtheid. ,,Er is sprake van een intensieve begeleiding van onze monteurs’’, aldus Martin. ,,We werken met circa dertig vaste medewerkers, die er op geschoold zijn om in de particuliere sector actief te zijn. SIMA is een rijdende trein die nooit stopt. Zo zijn we zeven dagen per week tot tien uur ’s avonds bereikbaar. Als mensen bellen, dan krijgt men altijd iemand aan de telefoon. We kijken eerst of we de klacht via de telefoon kunnen oplossen. Als dat niet lukt, dan is er binnen twee uur een monteur ter plekke. Hij heeft dan nagenoeg alle onderdelen in de auto bij zich. Zelfs met de kerstdagen waren we actief om storingen op te lossen. Toen de monteur kwam, zat iedereen met zijn jas aan te dineren. Als je dan de storing oplost, is de voldoening extra groot’’.Martin beschikt net als de medewerkers van SIMA over veel kennis van de CV ketels.

Twee delen

Een installatie bestaat uit twee delen. Je hebt de combiketel en alles wat daarom heen hangt zoals de radiatoren en de kranen etc. Er zijn binnen SIMA daarom aparte afdelingen, namelijk één voor de installatie en één voor het serviceonderhoud aan de CV/ Combi ketel. ,,We benutten iedereen op zijn specifieke kwaliteiten’’, reageert Martin Hennink. ,,Interne opleidingen staan bij ons voorop. Iemand die van school komt, draait dan ruim een jaar met een monteur mee. Ook leert hij naar onze normen en waarden te communiceren. Deze werkwijze bevalt me prima’’.

Ontwikkelingen

Er zijn in de branche van SIMA grote ontwikkelingen op komst. Zo is het plan om in duizenden huizen het gas er af te halen. ,,Ik denk dat dit niet meteen zo’n vaart zal lopen’’, aldus Martin Hennink. ,,Hoe wil je in appartementen warmtepompen gaan plaatsen? Die zullen dan op het dak moeten. Het vergt veel organisatie en je komt in een korte tijd handjes tekort om alles uit voeren. Maar het zijn wel dingen waar je in de toekomst rekening mee dient te houden. In nieuwbouwwijken worden huizen zonder gas opgeleverd. We worden nu reeds door fabrikanten opgeleid voor het plaatsen en onderhouden van waterpompen''.Martin met zijn dochter Daphne. 

Trots

Martin (54) werkt inmiddels 25 jaar met zijn vrouw (53) Simone samen. Hoe is het om met je partner samen te werken? ,,Heb je even…?’’, lacht de Voorburger breeduit. ,,Even serieus, ik beschouw het als een voorrecht. Ook de kinderen weten niet beter. Ze werken dan ook in de zaak. Ik ben er trots op dat het allemaal zo is gelopen. We zijn een hecht familiebedrijf met onze dochters Daphne en Sascha en koesteren we onze zeer fijne medewerkers. Ik denk hier soms wel eens over na. De jaren zijn voorbij gevlogen. Het is mooi om dan te zien wat we allemaal hebben bereikt’’.

Door Bart Bakker

Foto's Monique Brus

 


| Foto: Digitaal Dagblad