Richard de Mos vervangen door 'powervrouwen'

mainImage
Richard de Mos vervangen door 'powervrouwen'

Wethouder Richard de Mos was vanavond wegens drukke werkzaamheden verhinderd om in één van de zalen van het Mauritshuis de kick-off te verrichten van het Ondernemersgala 2019 in Den Haag.

Drie ‘powervrouwen’ namen deze rol echter glansrijk over, namelijk de bestuursleden van de stichting van het gala, Marieke Bonekamp, Marjolein de Jong en presentatrice Nicolette Krul.Zij onthulden een grote banner waarop het logo stond voor het komende ondernemersgala. Getuige de enthousiaste reacties van de aanwezige gasten leek het wel of er een nieuw schilderij in het Mauritshuis werd onthuld.

Er werd tijdens de bijeenkomst teruggeblikt op het vorige succesvolle gala en het feit dat de stichting nu de ANBI status heeft gekregen. Tevens werd er aandacht geschonken aan een bestuurswisseling binnen de  stichting. Zo werd er afscheid genomen van Dennis Werkman die er mede toe heeft bijgedragen dat de ANBI status er kwam.

Zijn plaats is ingenomen door Marieke Bonekamp, directeur Bedrijven van Rabobank Regio Den Haag. Marjolein de Jong, voorzitter van de stichting, blikte terug op het vorige gala waarbij maar liefst 170.000 euro werd opgehaald voor UNICEF en de LINDA Foundation. Voor het aankomende gala, dat gepland staat voor 20 maart, is UNICF wederom het goede doel, ditmaal in combinatie met KNMR Scheveningen. De aanwezige bestuursleden gaven aan bijzonder trots en verheugd te zijn dat zij tot mede tot het goede doel waren uitgekozen. De KNRM is dé hulpverlener op het water, op zee en 'ruim' binnenwater. Reddingboten en vrijwilligers zijn 24 uur per dag beschikbaar voor spoedeisende hulp en niet-spoedeisende hulp.

Eten en drinken

Tijdens het gala wordt er uiteraard ook gegeten en gedronken. Naast de trouwe partner het ROC Mondriaan zijn nog meer 'Jonge Meesters' aan het grootste ondernemersgala van Den Haag verbonden. Het gaat om restaurant 'Suzie Q' van oud ROC Mondriaan student Koen Zwaneveld en Dionne Hollaar met Ted van Dissel als chef-kok. Oud ROC student Tom Janssen en jeugdvriend chef-kok Teun Zuurveen, tevens Gouden Pollepel winnaars 2018, zullen namens restaurant  ‘Tommy's & Zuurveen’ van de partij zijn.

Luden

Als laatste werd bekend dat Greg Amse per 1 januari de keuken van restaurant Luden aan het Plein onder handen gaat nemen. Greg en zijn team kijken uit naar de veertiende editie om er een onvergetelijke avond van te maken. Ook zullen de keukenbrigade van Boenk en Van der Linde en de studenten van het ROC hierbij een belangrijk aandeel leveren.

Bijzonder dit jaar is dat er een Chef de Equipe bekend is gemaakt. Deze twee sterren Chef heeft in het Haagse onder andere zijn sporen verdiend in het Haagse restaurant 'Corona' en 'le Cirque' in het Circustheater en was de afgelopen jaren al een gerespecteerde chef in diverse programma’s. Het gaat hier om Robert Kranenborg die de gastronomische verbinding zal zijn tussen de jonge en de oude Meesters. Wijnpartner l’ Exception zal de glazen weer doen vullen.

Ook ten aanzien van het entertainment zal het een hoogtepunt worden. Niemand minder dan April d’Arby, die de afgelopen week nog schitterde tijdens het Televizier-gala en een van de finalisten van Idols America was, is met haar team mede verantwoordelijk voor het entertainment op zaterdag 30 maart 2019. Kortom, het gala gaat voor iedereen weer een aansprekende belevenis worden.

Tot 1 januari kunnen ondernemers een tafel van 12 couverts afnemen, waarvoor er ‘slechts’ tien betaald hoeven te betalen.

Door Bart Bakker


Foto: Digitaal Dagblad