René Bogaart : 'Pavarotti Delft is een grote uitdaging'

mainImage
René Bogaart : 'Pavarotti Delft is een grote uitdaging'

Te midden van honderden gasten hield horeca-ondernemer René Bogaart een indrukwekkende speech. De nieuwe eigenaar van Pavarotti Delft, dat gistermiddag door burgemeester Marja van Bijsterveldt officieel werd geopend, gaf een resumé over de afgelopen jaren.

,,Mijn vrouw heeft een bijzondere hobby’’, lachte Bogaart. ,,We hebben hierdoor thuis 24 honden. Als mijn vrouw een hondje tegenkomt dat een warm nest nodig heeft, dan wil het nog wel eens gebeuren dat ze zegt: ‘zullen we hem nemen?’. Met veel minder aantallen heb ik dat met horecazaken. Toen een goede relatie van mij het voormalig Stationsgebouw liet zien, werd ik eigenlijk meteen enthousiast. Het is een bijzonder gebouw waar in de vroegere jaren miljoenen mensen de trein pakten’’.

Bogaart besloot vervolgens om er in te stappen met de wetenschap dat zijn zoon Don de nieuwe manager zou worden. ,,Je komt onderweg van alles tegen’’, vertelt hij. ,,Zo stond ook de monumentencommissie op de stoep. We zijn er uiteindelijk uitgekomen, maar dit heeft wel eens een spanningsveld opgeleverd. Vervolgens is er hard gewerkt om dit allemaal te bewerkstelligen. Het is mijn grootste zaak geworden. Ik had helemaal niets met Delft. Uiteindelijk kom je er achter dat het een leuke en levendige stad is’’.

,,We zijn bijzonder trots en blij dat René Bogaart van ons Stationsgebouw zo’n mooi restaurant heeft gemaakt’’, vulde Marja van Bijsterveldt aan. ,,Ik heb nog bij mijn collega Charlie Aptroot, burgemeester van Zoetermeer, naar hem geinformeerd. Hij gaf meteen aan dat ik met een hardwerkende en fijne familie te maken kreeg. Het resultaat mag er dan ook zijn’’.

,,Pavarotti Delft is een enorme uitdaging’’, besluit René Bogaart. ,,We gaan het uiteraard met elkaar doen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit een druk bezet restaurant gaat worden. De volgende uitdaging wacht alweer, want we zijn ook in Leiden bezig om daar dit jaar een restaurant te openen’’.

Door Bart Bakker


Foto: Digitaal Dagblad