Reactie Teun Koek over de wegen rondom 'The Mall'

mainImage
Reactie Teun Koek over de wegen rondom 'The Mall'

Er zijn grote zorgen over de bereikbaarheid van de Mall of The Netherlands. Zo zijn er raadsleden als Charlotte Bos (D66) en Marien van Wijk (GBLV) die zich hardop afvragen of er knelpunten gaan komen als het grootste winkelgebied van Nederland straks in 2020 klaar is. Zij roepen het College daarom op tot een nader onderzoek hoe de situatie zal zijn tussen 2020 en 2028 rondom The Mall. Toch blijkt dat er achter de schermen al hard wordt gewerkt aan oplossingen.

,,In 2020 is The Mall helemaal klaar'', reageert projectontwikkelaar Teun Koek. ,,Mensen weten kennelijk niet hoeveel studies er inmiddels naar de ontsluitingen zijn gedaan om te kijken of The Mall op deze locatie past. Er zijn uitvoerige verkeersonderzoeken gedaan. Sterker nog, deze onderzoeken zijn onderdeel van het bestemmingsplan. Deze onderzoeken concluderen dat het wegennet het allemaal aan kan. In de onderzoeken worden de knelpunten niet ontkend. Dit zijn onder andere de N14. Maar dit is al jarenlang bekend. Er wordt dan ook druk overlegd hoe deze wegen het beste kunnen worden aangepast. We hadden uiteraard liever de aanpassingen voor de komst van The Mall bewerkstelligd gezien, maar dat lukte helaas niet''.

,,We zijn nauw betrokken bij de aanpassingen van de N14'', vervolgt Teun Koek. ,,Sterker nog, we zitten met de Rijksoverheid samen aan tafel. Er worden momenteel goede oplossingen bedacht. Er wordt aan betere oplossingen gewerkt dan oorspronkelijk het geval is.''

Koek: ,,De echte problemen met de N14 zijn in de ochtend en de avondspits op doordeweekse dagen. Dat is een totaal andere spits dan onze spits die vooral op de zaterdag- en zondagmiddag ligt. Nogmaals, het verkeerskundig netwerk kan het allemaal aan''.

Door Bart Bakker

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad