Rabobank zorgt voor mooie Prinsjesdag

mainImage
Rabobank zorgt voor mooie Prinsjesdag

De directie van Rabobank Regio Den Haag had een paar honderd relaties uitgenodigd om Prinsjesdag van dichtbij mee te maken. Dit betekende dat er aan het Lange Voorhout een paviljoen was ontstaan, waar de gasten konden luisteren naar een aantal interessante lezingen, een hapje en een drankje konden nuttigen en op een speciaal vrij gehouden tribune de vele paarden en parades konden bewonderen die langs kwamen.

Voorafgaand aan het voorlezen van de troonrede reden Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima in de Glazen Koets met een rijtour van Paleis Noordeinde via het Lange Voorhout naar het Binnenhof pal langs de tribune waarop de relaties van de Rabobank zich bevonden. Voor velen was dit dan ook een bijzonder moment.

Zij hadden daarvoor een aantal boeiende sessies in een speciaal opgebouwde Rabobank paviljoentent bijgewoond. Het Prinsjesdagevent startte in de ochtend met een kinderdialoogsessie met de Raad van Kinderen. Deze RvK bestond dit keer uit kinderen van de weekeindschool Jes Rijnland en heeft eerder gefungeerd als RvK voor college van B&W van Leiden en het ministerie van VWS. De kinderen gingen onder leiding van hoogleraar aan de UvA, Barbara Baarsma, in gesprek met klanten van Rabobank met name over duurzaamheid. Een bijzonder aardig en soms verrassend betoog volgde.

De gasten kregen daarna een indrukwekkende lezing van Barbara Baarsma, directeur Kennisontwikkeling bij Rabobank. Zij nam de paar honderd gasten mee in de economische ontwikkelingen en financiële consequenties van maatregelen voor burgers en ondernemers. Baarsma kende de ins en outs, ging in op gedeeltes van de troonrede en deelde haar inzichten op boeiende wijze. Na de lezing en het vermaak op de tribune kon iedereen de troonrede live volgen via grote schermen.  Opvallend was dat niet alleen bepaalde uitspraken van Barbara Baarsma direct waarheid bleken, maar dat veel relaties hun respect uitspraken voor haar betoog. ,,Helder, duidelijk uitgelegd en dus heel herkenbaar’’, luidde het algemene motto.

Wiebe Draijer, voorzitter van de Groepsdirectie van Rabobank, sloot af door iedereen te bedanken voor zijn of haar komst. Tevens refereerde hij aan de bijzondere kinderdialoogsessie waarin aansprekende voorbeelden naar voren kwamen en ging hij in op het belang van vertrouwen in elkaar. Het was tekenend voor de inspirerende dag bij de Rabobank, waarin dus ook de toekomst van de jeugd centraal stond.Vanessa Dobbe (tweede van links) op de tweede rij met een aantal collega's.De presentatie van hoogleraar Barbara Baars was indrukwekkend. Henry Steffens (UVW), Rob Joosten (Rabobank), Bart Bakker (Voorburgs Dagblad en Dagblad070) en Harmen Bosma (Rabobank) hadden een meer dan plezierige middag. Iedereen genoot op de Rabobank-tribune. Ook Prinses Laurentien kwam handen tekort bij het zwaaien.Een fraaie entourage in het onderkomen van de Rabobank aan het Korte Voorhout. 

Fotograaf Waldo R.P. Koendjbiharie van Studio SDS uit Den Haag stelde een aantal bijzonder fraaie foto's beschikbaar. 

 

 

 


| Foto: Digitaal Dagblad