Projectleider Teun Koek: ‘Fresh! mooier dan gedacht’

mainImage
Projectleider Teun Koek: ‘Fresh! mooier dan gedacht’

In Leidsenhage is vanochtend  de 'Fresh!’ geopend. Dit is het eerste gedeelte van de Mall of The Netherlands, dat in 2020 helemaal is afgerond. Het grootste winkelcentrum van Nederland staat dan in de gemeente Leidschendam-Voorburg op de plek waar momenteel Leidsenhage zich bevindt. Ontwikkelaar Unibail Rodamco gaat uit van minimaal tien tot 12 miljoen bezoekers per jaar.   'Fresh!’, dat op het voormalige terrein van de BCC kwam, bestaat uit 34 versmarkt-zaken waarvan er nu sinds vandaag 30 open zijn.

Te midden van de paar honderd aanwezigen bij de opening maakt projectleider Teun Koek van Unibail Rodamco een opgewekte indruk. ,,Ik sta hier met een trots gevoel’’, reageert hij op de opening. ,,Dit komt vooral door alle blijde gezichten die ik om me heen waarneem. Wanneer we hiermee zijn begonnen? We zijn tien jaar geleden met de hele ontwikkeling van Leidsenhage gestart. ‘Fresh!’ is een deelproject. Hier hangt een proces van vier, vijf jaar aan’’.

Koek, die tot en met 2020 aan het gehele project blijft verbonden, geeft aan uitermate tevreden te zijn met het eerste eindresultaat. ,,’Fresh!’ heeft aan alle verwachtingen voldaan’’, aldus de projectleider. ,,Sterker nog, het is mooier geworden dan ik in eerste instantie had gedacht. Uiteindelijk zagen de plaatjes op papier er weliswaar aardig uit, maar door de lichtval is het allemaal nog mooier geworden. Het is allemaal relatief intiem. We hebben alles compacter willen maken om de sfeer er in te behouden’’.

Volgende gedeelte

De Zuidfase aan de Liguster, het verlengde van ‘Fresh!’ is eerder klaar dan 2020. ,,Dit gedeelte zal midden volgend jaar open gaan’’, aldus Teun Koek. ,,De echte opening van de gehele ‘Mall’ is dan in 2020. We hebben dus drie fases, Fresh, Zuid en de rest. We kijken met z’n allen uit naar de volgende fase’’.

Door Bart Bakker


Foto: Digitaal Dagblad