'Prachtig nieuw kinderdagverblijf, met oude, vertrouwde kwaliteit'

mainImage
'Prachtig nieuw kinderdagverblijf, met oude, vertrouwde kwaliteit'

“Dat is waar wij voor gaan”’ aldus Tine Oudshoorn, directeur Vlietkinderen Kinderopvang. “Eindelijk is het zover en kunnen we binnenkort de ‘eerste steen leggen’ voor de nieuwbouw van kinderdagverblijf Pinkeltje.”

Dit kinderdagverblijf is al meer dan dertig jaar een begrip in – met name – Voorburg. Er komen kinderen van ouders die vroeger zelf ook werden opgevangen op dit dagverblijf. Zelfs de kinderen van Voorburgs bekendste politicus,  Sybrand Buma, waren kind aan huis bij Pinkeltje.

Het gebouw waarin Pinkeltje nu is gehuisvest, is oud en kraakt in haar voegen. Het wordt tijd voor een fris, nieuw gebouw. Een gebouw dat past bij de ontwikkelingen in het gebied Rijnland-Delflandlaan. De nieuwgebouwde basisschool Dijsselbloem is klaar. Het volgende project is de nieuwbouw van Pinkeltje waarna Veurs Voorburg en de woningen volgen.

Vlietkinderen bouwt zelf, de grond wordt aangekocht van de gemeente Leidschendam-Voorburg. No Label architecten is hard aan het werk om van het programma van eisen het kinderdagverblijf te bouwen dat Vlietkinderen voor ogen heeft: duurzaam, toegerust voor de toekomst, groen en gericht op de samenwerking met de andere partners in de wijk. Tenslotte, opvoeden doen we samen!

Dit ‘signatuur’ kinderdagverblijf onderscheidt zich op alle fronten. Tine Oudshoorn: “Het wordt een soort ‘flagshiplocatie’ voor ons, hier ervaren kinderen, ouders en medewerkers waar goede kinderopvang voor staat: professionele kwaliteit!”


Foto: Digitaal Dagblad