Plaspoelpolder centraal bij werkbezoek CDA aan Rijswijk

mainImage
Plaspoelpolder centraal bij werkbezoek CDA aan Rijswijk


Aanstaande vrijdag 21 september komt een flinke delegatie van het CDA Zuid-Holland op werkbezoek naar Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. Belangrijkste agendapunten zijn de regionale betekenis van bedrijfsterreinen, het leefbaar houden van dorpskernen, mobiliteitsontwikkeling en woningbouwprogramma’s. Daarbij wordt uitdrukkelijk de toekomst van de Plaspoelpolder en Leidschenhage / ‘Mall of the Netherlands’ besproken.


Bij het werkbezoek zijn verschillende lokale en regionale CDA-politici aanwezig, waaronder de leden van Provinciale Staten, CDA-vertegenwoordigers van de betrokken gemeenten, Europarlementariër Wim van de Camp en Zuid-Hollands CDA-Kamerlid Chris van Dam.

De delegatie wordt in Rijswijk ontvangen bij de Plaspoelpolder, waar fractievoorzitter Johanna Besteman en voorzitter Peter Hartevelt van de Belangenvereniging Bedrijven Rijswijk een toelichting geven over de regionale betekenis van het bedrijventerrein Plaspoelpolder en ideeën om het terrein te revitaliseren. Peter Hartevelt zal tevens de uitslag delen van een enquête die onlangs door de BBR onder de bedrijven in de Plaspoelpolder is uitgezet met de vraag of wonen op bedrijventerreinen moet worden toegestaan. Er zal een discussie plaatsvinden aan de hand van verschillende stellingen, zoals de rol die de provincie neemt bij de transitie van regionale bedrijfsterreinen.

“Dit werkbezoek geeft CDA Rijswijk de kans om lokale uitdagingen en knelpunten met de provinciale statenleden te bespreken en aan te geven waar de provincie een helpende hand kan bieden. Goed om op deze manier de krachten te bundelen”, aldus Johanna Besteman.

Het tweede deel va het werkbezoek vindt plaats in Leidschendam-Voorburg, waar een presentatie verzorgt wordt over de regionale betekenis van de ‘Mall of the Netherlands’, wat het grootste winkelcentrum van Nederland zal worden. Vervolgens wordt in het oude hart van Leidschendam gekeken hoe dorpskernen leefbaar te houden. De dag wordt afgesloten met een uitgebreide discussie van onderwerpen zoals bestuurlijke ontwikkelingen in de regio, mobiliteitsontwikkeling en de noodzaak van OV-voorzieningen.


| Foto: Digitaal Dagblad