Pim Gunzel: 'Vuist maken tegen tekort aan woningen'

mainImage
Pim Gunzel: 'Vuist maken tegen tekort aan woningen'

,,Het was aantrekkelijk, het blijft aantrekkelijk. Als investering. Waar beurzen verdampen, daar trotseren stenen iedere tegenwind. Natuurlijk kunnen prijzen fluctueren, maar op de lange termijn is nooit iemand armer geworden van het investeren in vastgoed''. Pim Gunzel van Spanje Makelaars was eveneens aanwezig op het Vastgoed Debat in Central Park Voorburg.

,,Dat geldt natuurlijk ook voor Spanje, hoewel de zaken daar iets ingewikkelder zijn'', meldt de geemigreerde Voorburger. ,, Anders dan in Nederland, kun je in Spanje niet echt spreken over dé huizenmarkt. De handel in (meestal) tweede woningen is daar niet te vergelijken met de reguliere huizenmarkt. De woningen voor Spanjaarden''.,,En dan kan het ook per regio enorm verschillen. Spanje Makelaars is hoofdzakelijk actief in het gebied tussen Valencia en Alicante. Landinwaarts vinden wij ook leuk, teken een driehoek tussen Valencia, Xativa en Alicante, maar dat komt vooral omdat het daar zo prachtig en betaalbaar is''.

,,Onze specialiteit is de regio rond Javea, Moraira en Benissa. Het Laren / Blaricum van de Costa Blanca. Een prachtig stukje kust waar hoogbouw verboden is en men gezegend is met een eigen microklimaat''.

Pim Gunzel: ,,Het Vastgoed Debat in Voorburg was een groot succes en voor mij de gelegenheid om te praten over een vervolg op de 29 aanleunwoningen die wij hebben gerealiseerd in Beniarbeig, waar individuele zorg en bourgondisch leven tot op de dag van vandaag op maat geleverd worden''.

,,Het debat was een zinvolle en geanimeerde bijeenkomst waar privé-beleggers, grote beleggers, institutionele beleggers, woningcorporaties, makelaars, politici en journalisten goed op weg waren een vuist te maken tegen het perpetuum mobile dat 'woningtekort' heet. Voor de gespreksleider Bart Bakker en sidekick Benedikte Zijlstra was het debat sowieso een groot succes''.


Foto: Digitaal Dagblad