Ontwikkeling Binckhorst grote gevolgen voor Ldam-Vbg

mainImage
Ontwikkeling Binckhorst grote gevolgen voor Ldam-Vbg

De enorme ontwikkeling van De Binckhorst gaat gevolgen hebben voor Leidschendam-Voorburg. De nabije gelegen wijk uit Den Haag gaat in een hoog tempo er duizenden woningen bij krijgen. Dit kan voor de winkelgebieden in Voorburg een positief gevolg zijn, maar de verkeersdrukte zal bij de 'entree' van Voorburg enorm toenemen. Het AD meldt vandaag dat de eerste woningen in de Binckhorst al in 2020 zijn opgeleverd. De Haagse wethouder Boudewijn Revis zit echt in de vijfde versnelling om de strijd aan te gaan met de woningnood. Er komen op de Binckhorst 5.000 (!) nieuwe appartementen, woningen en tal van groen gebieden. De Voorburgse politiek zit achterover en laat het allemaal gebeuren als het gaat om een toename van het aantal files en het gebrek aan parkeerplaatsen rond bijvoorbeeld de Overburgkade en de Pr. Mariannelaan. Het woongenot in Leidschendam-Voorburg zal dan ook blijvend veranderen.

,,De Vastgoed wereld is gretig'', meldt een trots Revis vandaag in het AD. ,,Volgend jaar gaan de eerste palen de grond in''.

De gevolgen voor de verkeersdruk rond Voorburg is volstrekt onduidelijk. Het is bijzonder dat het muisstil blijft in de gemeenteraad. Er zou toch wel eens iemand voorzichtig kunnen informeren of men straks nog op normale wijze de gemeente in kan rijden. Aan de kant van The Mall zijn de eerste plannen gemaakt om de strijd met de files aan te gaan. Zoals het nu gaat wordt Leidschendam-Voorburg straks wellicht de moeilijkste bereikbare gemeente van Haaglanden.

Door Bart Bakker


Foto: Digitaal Dagblad